Насърчават стопаните от Поточница да вземат европари

Иванка Таушанова

Над 100 души от района на крумовградските села Поточница и Странджево присъстваха на информационните срещи със земеделските производители от региона, които се провеждат по инициатива на областния управител Иванка Таушанова и Областния експертно-консултативен съвет по земеделие. Специалисти от дирекцията по земеделие и ДФЗ – Разплащателна агенция разясниха на стопаните как да кандидатстват за средства по програмата за развитие на селските райони, кои са най-подходящите за тях схеми и мерки и какви са изискванията за подпомагане,съобщиха от областна администрация.

  Хората се интересуваха как да декларират доходите си от земеделска дейност и изразиха тревога, че производителите, които не са регистрирани, не могат да се възползват от 60-те процента нормативно признати разходи. Част от въпросите бяха свързани и с очакваните национални доплащания за тютюна.

Срещи за новостите в земеделието, данъчното облагане и осигуряването на фермерите се проведоха и в селата Малък Девесил, Кирково, Тихомир, Чорбаджийско      , Бенковски и Чакаларово.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини