Огради на турската граница заради шапа. Преглед на националния печат

„Стандарт": Мистерия със смъртта на Бирата

"Мишо Бирата е открит мъртъв в хотел в Правец". В 12,30 ч вчера никой не вярваше, че новината, обиколила за секунди информационните агенции, е истина. Повече от час МВР не потвърди информацията. През това време сайтовете се състезаваха с версии за смъртта на варненския бизнесмен Михаил Михов. "Има прострелна рана", "Самоуби се" и "Инсулт", бяха само част от заглавията.
"Масивен инфаркт погуби Михаил Михов", съобщи в 14 часа Българска федерация Баскетбол. "Инфаркт е", каза пред "Стандарт" съпругата на бизнесмена Ева.
Час след смъртта на Михов Правец почерня от полицаи. Отцепен бе целият хотел "Рио Правец Ризорт". "Г-н Михов бе гост на хотела ни, той често отсядаше при нас. По обяд една от камериерките го откри паднал на земята в стаята му", съобщи изпълнителният директор на фирмата собственик Лъчезар Тодоров.

„Труд": Изпращат фрегатата „Дръзки" за три месеца за Либия

Фрегатата "Дръзки" е получила заповед да се готви за участие в ембарговата операция на НАТО край бреговете на Либия. Правителството разреши изпращането на фрегатата „Дръзки" за участие в операцията на НАТО „Обединен защитник" , съобщиха от правителствената информационна служба. Операцията е в подкрепа на оръжейното ембарго срещу Либия.
На борда на кораба ще има до 160 човека, включително група за специални операции до 12 военнослужещи.

„24 Часа": Огради на турската граница заради шапа

Ще правим ограждения на българо-турската граница заради шапа. Това съобщи вчера в парламента земеделският министър Мирослав Найденов. Той бе повикан да обясни как кабинетът ще ограничи болестта по животните.
Всеки собственик на унищожено животно ще бъде обезщетен. Стопаните ще получат и фураж за здравите животни заради ограниченията за свободната паша. Министърът бе категоричен, че заразата идва от Турция. България, като външна граница на Евросъюза вземала строги мерки. Найденов обеща да иска по-високи компенсации за страната ни от Брюксел. Практиката била той да покрие до 50% от разходите, но при предишния взрив за нас било направено изключение и ни компенсирали 60%.

„Новинар": Събарят „Веселото село"

Започва първата вълна от акции на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за събаряне на незаконни строежи на язовир „Ивайловград". Мястото се прочу като „Веселото село".
Това стана, след като ДНСК издаде над 80 заповеди за събаряне на палатите, построени незаконно в чашката на язовира. Половината от актовете на строителния контрол са за масивни постройки, собственост на бивши митничари.
Сред постройките, които ще бъдат съборени в сряда, са масивни едноетажни и двуетажни вили. Трофопост, стопанска постройка, гаражни клетки и бараки са останалите обекти, където ще действат багерите на ДНСК. Сред тях обаче не е нито един от „митничарските палати".

 

 „Дума": Неделна рокада в собствеността на "Труд" и "24 часа"

Новина за неочаквана промяна на собствеността в компанията "Медийна група България Холдинг", която притежава вестниците "Труд" и "24 часа", възбуди медийните среди вчера. Съсобственикът в компанията Христо Грозев обяви, че е станал жертва на корпоративно превземане от своите съдружници. Според него Любомир Павлов и Огнян Донев с поредица от неясни търговски операции са иззели неговия дял и са го свели от 53 на 9%.
ДУМА припомня, че всички издания на германската групировка ВАЦ у нас бяха закупени в края на миналата година от консорциум, в който водещ инвеститор с 53% от акциите беше австрийското дружество "БГ Приватинвест" ООД. Мажоритарни собственици бяха 3 физически лица - австриецът Карл Хабсбург, германецът Даниел Руц и българинът Христо Грозев. Останалите 47% бяха собственост на Любомир Павлов, който още при подписването на сделката обяви, че ще прехвърли част от дела си на Огнян Донев, мажоритарен собственик на "Софарма".

„Новинар": И "Глобул" премахна автоматичното подновяване на договорите

Клаузата за автоматично подновяване на договорите, подписани след 5 април, отпада и за абонатите на Globul, съобщиха от мобилния оператор. Такова решение обявиха и от "Мобилтел". Третият оператор Vivacom също премахна спорната клауза както за настоящите си, така и за бъдещите си клиенти.
От Globul обясниха, че не са били съгласни с клаузата още от самото начало, но са я въвели, след като основният им конкурент - "Мобилтел", го е направил, за да защитят пазарната си позиция. Според Globul премахването на автоматично подновяване на договорите само за нови клиенти не е решение на проблема. Те изразиха готовност да премахнат клаузата и за настоящите си клиенти тогава, когато това бъде направено и от "Мобилтел".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини