1 °C

Кърджалийка натри носа на елитни английски гимназии

Мария Георгиева

Кърджалийка натри носа на възпитаниците на Американския колеж и елитни английски гимназии в страната като спечели стипендия за едногодишно обучение във Великобритания. Мария Георгиева победи в конкурс организиран от Българската асоциация по четене в жестока конкуренция на връстници от цялата страна. От септември тя ще подготвя по програмата „Обучение на ученици в САЩ и Великобритания” за учебната 2011-2012 г. Общо 7 българчета заминават за острова през есента. Те са от езикови гимназии в Хасково, Стара Загора и Бургас.

  Успех постигна и съученикът и приятел на Мария Ахмед Гюнер Юмер. Той се класира резерва за обучение в САЩ и малко не му достигна да получи стипендия.

     От Българската асоциация по четене изпратиха специално писмо до ръководството на Езиковата гимназия в Кърджали,чийто възпитаници са Мария и Ахмед. В него се казва:”Поздравления за отличното представяне на вашите ученици, които за поредна година доказаха своите възможности сред кандидатите от училищата в цялата страна и представиха отлично вашата гимназия. Специални поздравления за преподавателския екип, подготвил чудесните кандидати!”

   Мария Георгиева е от 10 а2 клас. Учи английски и италиански. Тя е член на Кординационния съвет на Детския младежки парламент в ОДК, участва в театралната трупа на Езиковата гимназия, бе звезда на благотворителния спектакъл посветен на големия музикант Юксел Ахмедов,участва в клуба по журналистика в училище,  говорител в телевизия СКАТ.

   Явих се на конкурса заради самото състезание. Пристрастена съм към Англия. Исках много да отида там,споделя за медиите Мария Георгиева. Тя не крие, че е имала малко време за подготовка и я карала на късмет. В същност взема уроци при преподавателката по английски Мелена Костова за да се усъвършенства да пише есе.

  Самият тест бе стряскащо лесен. Есето бе най-трудната част от целия конкурс, разказва още Мария.

Възпитаничката на Езиковата гимназия очаква да постигне високи резултати. Мечтата й е да посети Лондон. Вече крои планове за следване на Острова. Прицелила се е в Кембридж. Ако не спечели стипендия е склонна да учи и в Шотландия, където университетите са безплатни.

  Мама и татко се гордеят с мен. Ще ми бъде мъчно да се разделя с тях дори за година. Приятелите също ще ми липсват много,казва Мария.

  Съученичката и приятелката Теодора Карабашева не пести суперлативи: Мария е най-добрата по английски. Тя е най-умния човек когото съм виждала.

   Основната заслуга за подготовката на Мария Георгиева имат преподавателките от Езиковата гимназия Петя Илиевска и Златка Тодорова. Илиевска заяви, че Мария е много сериозна и отговорна към предмета. Учи английски с голямо желание. Силно е мотивирана от стремежа си да отиде в Англия. Тя говори свободно,няма проблеми да се изразява, подчерта Илиевска.

    Преподавателката отбеляза, че Мария Георгиева е първата възпитаничка на гимназията, която отива да учи във Великобритания по тази програма. Това е голям успех и съм много горда. Мария ще разшири кръгозора си, ще бъде мотивирана за бъдещето,смята Илиевска.

Клуб по журналистика в ГПЧЕ”Христо Ботев”

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини