Учениците- строители от Кърджали най-добри в страната

  1. Млади строители от Професионалната гимназия по строителство „Христо Симрненски“ в Кърджали заеха призови места на националното състезание „Най-добър млад строител“, което се проведе в Бургас на 25 март. При голяма конкуренция участниците в направлението „Зидария“ Владимр Храмов и Здравко Михайлов, съответно от 12 и 11 клас, събраха най-много точки в практическото изпълнение на задачата - зидария с газобетонни блокчета YTONG. Технологията на изпълнение на задачата е оценена от комисията като „най-добра“ между  участниците. Станислав Ангелов от 11 клас е на трето място по изпълнение на облицовки с фаянсови плочи. Антоанета балтова от 11 клас пък изработи с чуство за красота и хармония пана със силиконови мазилки и “Spirit effect“.   
    Директорката на гимназията Румяна Видинска изрази изключителното си удовлетворение от участието на своите възпитаници в националното състезание и каза, че това е сериозна заявка за участие в строителната професия от страна на младите хора.
    Националното състезание „Най-добър млад строител“ е организирано от МОМН в партньорство с „Оргахим“ АД, „Деко профешънъл“, „Кнауф България“ - ЕООД, „Ксела България“ ЕООД , «YTONG“ и Камара на строителите в България.
     Целта на състезанието е да осигури възможност учениците да демонстрират теоретична и практическа подготовка и да проявят личностни качества. Това гарантира формиране на интерес у учениците към усвояване на професионални знания и тяхната изява.

Дарик нюз

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини