СДС няма да участва в анти ДПС коалиция в Кърджали

Дора Христова

СДС няма да подкрепи анти ДПС коалиция в Кърджали.Националния съвет на партията реши на свое заседание реши да не застава зад каквито и да е било фронтове в столицата на Източните Родопи.

  Водим разговори с представители на десницата.Не сме се отказали от идеята за Синя Коалиция плюс,каза за Кърджали бг вести общинската лидерка на сините Дора Христова.

СДС има готовност да се  яви и самостоятелно на предстоящите местни избори в Кърджали и да бъде бълансьор в битката между ДПС и ГЕРБ.  Ние имаме на последният общински вот 1300 гласа, които може да се окажат ключови в избора на кмет на общината. Това подчерта  Дора Христова. От СДС не скриха, че се правят сондажи с политически сили за да се види съотношението на силите.  Сините анализират и шансовете на ДПС и ГЕРБ да спечелят вота.

  Според осведомени хората от десницата в Кърджали възстановяват позиции сред разочаровани,които бяха преминали в лагера на ГЕРБ. Те търсят реванш и пред партия „Атака”,която нанесе силен удар върху Синята коалиция приютявайки под крилото си активисти на Демократи за силна България.

 СДС продължава да работи сред българомохамеданите, които са ключови нейни поддръжници.

 Истинското дясно е корективът на управлението на ГЕРБ, заяви още Дора Христова. Тя посочи, че само сините са успявали да разчупят монопола на ДПС в местната власт в областта. Те излъчиха през 1999 г. кметове на Кърджали и Кирково.

БСП само имитират желание да се преборят за кметския стол в Кърджали. Те не го направиха дори когато бяха на власт. Същото е поведението  и на местните лидери на ГЕРБ. Заиграването им е фалшиво, каза още Дора Христова.Тя посочи,че не е изключено червените и герберите да бъдат заедно на местния вот в Кърджали.Договорки за това се правят в Хасково.

Според осведомени цената за подкрепата на сините на местните избори ще бъде зам.-кметски стол.

  Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини