ГЕРБ със свой кандидат за кмет в Ардино,чака балотаж в полза на Дикме

Съби Узунов

   ГЕРБ няма да играе за Мехмед  Дикме на първият тур на местните избори в Ардино. Партията ще издигне свой кандидат. Кого ще подкрепи на евентуален втори тур обаче формацията  на Бойко Борисов пази засега пази мълчание.  Това стана ясно от пресконференция на областният лидер на герберите  Цвета  Караянчева и председателя на общинската структура в Ардино Съби Узунов. Възможността да се удари  рамо на Дикме остава , стана  ясно от разнопосочните изказвания на Караянчева и Узунов. Докато областната лидерка държеше на всяка цена да подчертае, че ГЕРБ ще има свой кандидат за кмет , Съби Узунов сипеше суперлативи по адрес на бившия градоначалник и  екс- земеделски министър.

 С Мехмед  Дикме бяхме от един отбор на миналите общински избори. Никой от нас не е заинтересован да бъдем противници, дебело подчерта Съби Узунов. Той каза, че ще държи на кандидатура на ГЕРБ,  но ако Дикме пожелае подкрепа, няма да бъде отблъснат.

 И Каранячева и Узунов не коментираха поредицата от срещи на Мехмед  Дикме в Ардинско, на които той увещава бизнеса и симпатизанти, че ще получи подкрепата на управляващата партия.

 От времето на Мехмед Дикме нищо не е направено за Ардино, категоричен бе Съби Узунов, който е и общински съветник.Той похвали  бившия градоначалник, като подчерта неговите заслуги за изграждането на общински пазар, площад на града, водоснабдяването на Бял извор, Диамандово, Жълтуша и Падина. Дори общини като Кирково и Черноочене ни  изпревариха през последните 8 години подчерта Съби Узунов. Според него двата мандата след кметуването на Дикме били безплодни за Ардино.

 Съби Узунов разкритикува градоначалника Ресми Мурад, че давал поръчки на фирми от Кърджали, Момчилград и Джебел, но не и на ардински дружества. Така печалбата  отивала в други общини. Питах като общински съветник, но не получих отговор, подчерта Узунов.

  Той съобщи, че ГЕРБ има 139 члена в община Ардино. Има структури в Ардино, Падина, Жълтуша, Бял извор и Диамандово. Ръководството на общинската организация е от 9 души. В момента работим усилено в Млечинския район. 26 души вече са подали заявление за прием. Целта ни е създаването на клубове в Млечино, Горно Прахово и Боровица, съобщи Съби Узунов.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини