Полина Петрова по стъпките на Наполеон в Германия

Полина Петрова

Всяка година учениците от ГПЧЕ  „Христо Ботев” мерят сили на олимпиадата по Немски език, организиране от Немската педагогическа служба за културен обмен. Този път олимпиадата включва само ученици от 10 клас и има нов формат, целящ създаване на умения за работа по проект, обхващащ теми от следните области: история, политика, икономика, култура и музика.

Учениците преодолеели успешно  трети кръг ще имат възможност в рамките на 3-4 седмици да пребивават в Германия и да се запознаят с нейните забележителности, бит и култура. Полина Петрова , ученичка от 10Н3 на Езиковата гимназия  успешно се класира за трети кръг на олимпиадата с проект на тема „По стъпките на Наполеон в Германия”.

На 22 март тя е поканена на интервю в Немското посолство , където ще  презентира своя проект  и ще се конкурира с представителите на  елитни немски гимназии с традиции като Пазарджик, Бургас, Добрич  и разбира се  с Гимназия Гълъбов в София. Това е доказателство, че в езиковата гимназия в Кърджали качеството на преподаване не отстъпва на това в столицата.

За Полина, а и за останалите й  съученици,  обучаващи се по програмата на Немското културно министерство за придобиване на немска езикова диплома DSD B2/C1 светът на езиците и знанията отдавна е мястото, където те се чувстват комфортно и сигурно.    

   ГПЧЕ „ Христо Ботев” е трамплин за най - добрите и амбициозни млади хора и е школа за всички, които искат да знаят и могат и да успяват в живота. Защото ученици в елитното училище знаят, че в днешния глобален свят и в обединена Европа езиците са тези, които ни свързват и интегрират, а полезните навици, придобити през годините на обучение, са най - сигурният гарант за успешната им бъдеща реализация.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини