Изселниците правят завой към Доган, загърбват Дал

Ешреф Кахраман

Завой към Доган направиха българските изселници в Турция. След визитата на делегация на ДПС в южната ни съседка водена от зам.-председателя Рушен Риза, изселническите организации с изключение на „Бултюрк” като един застанаха зад Сокола. Роля  за това и изаграха и членове на делегацията от Кърджалийско-народният представител Неджми Али и областният лидер на партията Бахри Юмер.

 Подкрепата на изселниците за сегашното ръководство на ДПС дойде, след като  официална Анкара и турските медии не криеха симпатиите си към Касим Дал и опитите му да свали Сокола от лидерския пост.  Когато обаче стана ясно,че зад Дал стоят управляващите в България, нещата в Турция се промениха. Вицепремиерът Бюлент Арънч даде категорично рамо на ДПС на среща с делегацията в град Маниса. Срещата се определя като опит да се запази целостта и единството на Движението за права и свободи преди предстоящите местни и президентски избори в България.

  По този повод лидерът на една от най-влиятелните изселнически организации BAHAD/Дружество за справедливост и права на Балканите/-Ешреф Кахраман заяви за Кърджали бг вести: Нашата организация стои твърдо зад Ахмед Доган. Ние сме срещу опитите за разцепване на ДПС. Повечето изселнически организации споделят нашата позиция.

Кахраман подчерта, че в последно време срещу Движението за права и свободи се играят непочтени политически игри. Отговорът на Доган е подмладяване на ръководството на партията и това е видимо. Тези ,които се отцепват сега от ДПС трябваше да бъдат отстранени по-рано. Отдавна трябваше да си тръгнат хората , които защитават Касим Дал, смята лидерът на BAHAD.

  Според Кахраман, Доган е един от най-големите политици на България в най-новата й история. Той има безспорен принос за членството на страната в НАТО и Европейския съюз. Лидерът на ДПС е един от архитектите на Българския етнически модел, човек който допринесе много за запазването на етническия мир в България, подчерта Кахраман.

  Той каза също, че BAHAD помага на ДПС на предстоящите избори в Кърджалийско. Областният лидер на Движението Бахри Юмер е голям организатор и партиец. Ние сме стари приятели. Знам,че той милее за всички хора в региона без разлика от етнос и религия, подчерта Кахраман.

  Лидерът на BAHAD припомни, че е лежал по затвори и концлагери за българската демокрация. Призовавам всички кърджалийци да гласуват за най-добрия кандидат за кмет на града, без да се поддават на предразсъдъци. Ако сред кандидатите е Хасан Азис той заслужава безусловна подкрепа. Доказал се е, като градоначалник,отбеляза Ешреф Кахраман.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини