Валяк блокира бензиностанция, зареди 20 грама в знак на протест

Валяк зареди 20 грама дизел на бензиностанция в Кърджали и шашна обслужващия персонал и клиентите. Тежката машина дойде специално до колонката за демонстрацията,  за да покаже,че кърджалийци не са съгласни с високите цени на горивата. Поръчката сериозно затрудни служителя на бензиностанцията, тъй като количеството гориво бе за капкомер.

  Собственичка на „Мицубиши” пък сложи в резервоара бензин за един лев. Точно 390 грама и отсипа бензинаджията.

 Общо около сто коли се включиха днес в 12 часа в протестно шествие по бензиностанциите на Кърджали в знак на протест срещу монополно високите цени на горивата. Колоната тръгна от паркинга пред хипермаркет „Билла”. Тя направи кръг на колелото пред автогарата и спря първо пред „Петрол”.Следващите спирки бяха бензиностанциите на OMV  и „Лукойл”.

  Един от организаторите на протеста Илхан Емин сподели за медиите, че цените на бензина и дизела у нас са непосилно високи. Според него трябва да се намали акцизът върху горивата. Да свалят цените!В противен случай всяка седмица ще излизаме да демонстрираме,  докато не чуят гласа ни, каза още Илхан Емин. Той даде за пример Германия, където цената на горивото е същата като в България, но стандартът на живот е пъти по висок.

 Показахме, че в Кърджали има гражданско общество. Стачкуваме против монопола на „Лукойл”.В момента само тази фирма рафинира в страната. Ако искате да внесете гориво трябва да направите инвестиции за 15 милиона. Това е протекционизъм. „Лукойл” обира, граби обикновените граждани, каза от своя страна един от протестиращите-Стойчо Деведжиев. Той обясни, че в Австрия и България цените на дизела са еднакви, но в австрийците плащат 100 % акциз, а ние 60 на сто. Явно „Лукойл” надува продажната цена и от там плащаме непосилно високи суми, каза още Стойчо Деведжиев.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини