1 °C

Милионът на правителството прави Перперикон по-достъпен

 Единият милион, който правителството ще ни предостави за Перперикон ще бъде насочен към подобряване на достъпността на скалния град. Има нужда от пътеки. Също така ще се извършат спешни консервационни и реставрационни работи. За цялостната социализация на Перперикон общината е подготвила проект и кандидатстваме по оперативна програма за 6 млн.лева . Това заяви по време на кратка церемония кметът на Кърджали Хасан Азис.

 Той покани пред  общината общественици, граждани, ученици, журналисти, за да покаже чека за 1 милион лева, който получи от премиера Бойко Борисов. Градоначалникът показа още и грамота и плакет  ,подарени по време на тържествена церемония в Националния исторически музей. Хасан Азис благодари на Инициативната група от преподаватели и ученици от СОУ „П.Р.Славейков”, която бе в основата на агитацията и гласуването за скалния град на траките в класацията „Чудесата на България” на вестник „Стандарт”. Той каза, че Инициативната група ще бъде гарант за правилното изразходване на средствата за скалния град на траките.

Ще припомним, че в класацията Перперикон зае второ място и поради това правителството отпуска субсидия от 1 млн.лева.

Успехът ни е общ. Това е едно от най-хубавите чудеса на България. Повярвахме, че чудото ще го има в Кърджали, повярваха ни и другите и гласуваха за нас. Вярваме, че живеем в място където стават истински чудеса. Това ни обединява,заяви в словото си градоначалникът. Според него милионът ще убеди гражданите, че чудото наистина съществува в Кърджали. Все още Перперикон не е разкрил цялото си великолепие . Очакват ни още чудеса, подчерта Хасан Азис.

Общинският съветник и една от ключовите фигури в Инициативната група- Георги Кючюков отбеляза, че Кърджали е постигнал безспорен успех. Той е класирал  в първата петица на „Чудесата на България” два археологически паметника, нещо за което другите области само са мечтали. Голяма е заслугата на учениците от „Славейков”,които ангажираха последователи  във  Фейсбук, по училища и улици, каза Георги Кючюков.

Нешка Шопова партньор на Кючюков в Инициативната група отбеляза  ,че кърджалийци са се обединили независимо от възраст, етнос , религиозни убеждения. Пожелавам на кърджалийци да довеждат всяко свое начинание до край, както това стана с гласуването за Перперикон, подчерта Шопова.

Ивелина Николова, ученик от” Славейков”, изрази волята на съучениците си парите да бъдат използвани по предназначение.

Общинската съветничка Дора х Христова каза, че Кърджали заслужава това признание, а колежката й Бахар Палова допълни,че сме доказали как с общи усилия печелим битките.

 Членът на археологическия екип на Перперикон Даниела Коджаманова благодари за подкрепата на кърджалийската общественост. Тя каза, че екипът е мотивиран да работи с още по- голямо желание. Нашият труд бе осмислен, подчерта Коджаманова. Хубавото е, че свързват Кърджали с добри новини,заключи археоложката.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини