Гробари свалят цените на свещите.Преглед на регионалния печат

„Арда от лошо,та по-лошо” е водещото заглавие на „Нов живот”. Вчера от инициативен комитет „Гражданско обединение за развитие и прозрачност във футболния живот в Кърджали” се срещнаха с кмета Хасан Азис и Рамадан Яшаров. Протестиращите искат до новия избор клубът да не се управлява от сегашния президент.

Хасан Азис представя чека за Перперикон днес в общината. Той ще се срещне с инициативната група, подкрепила скалния град в класацията на вестник „Стандарт”.

Ще има ли Кърджали 3D кино,пита всекидневникът. Месеци след заявеното намерение за салон за триизмерни филми областната управа и инвеститорът ,наел бившето „Роял”, продължават да уточняват параметрите по договора.

Инициативен комитет „Гражданско обединение за развитие и прозрачност във футболния живот на Кърджали”  поиска оставката на президента на ФК”Арда „Рамадан Яшаров на среща при кмета Хасан Азис. За сега обаче оставка или освобождаване на Яшаров от длъжност е невъзможно. Това може да стане след провеждането на общо събрание, на което ще бъдат избрани президент и управителен съвет. Това пише в уводната си статия в „Арда нюз”.Рамадан Яшаров ще декларира в писмен вид,че свиква общо събрание, на което ще подаде своята оставка, добавя още вестникът.

 Служителите на БДЖ и НКЖИ в Кърджали излязоха на предупредителен протест. Това е заглавието на друга водеща тема във всекидневника.

Вестникът съобщава също за възможността треньорът на волейболният „Арда”- Кърджали Иван Халачев да поеме гръцкия „Олимпиакос”.

  Забогатели с 20 млн.лева спят спокойно, закриля ги 43-годишен закон. 70% от делата за злоупотреби със служебното положение завършват с „невинен”. Това пише на първата си страница „Родопи Войс”. Вестникът цитира източници от главна прокуратура, според които с около 20 милиона лева са се облагодетелствали различни лица от 17—те общини на областите Кърджали и Смолян в последните 7-8 години, но законът ги е защитил и те спокойно попадат в категорията „новите богаташи”.

Общинските гробари обявиха ценова война на църквата за свещи, е друга водеща тема на вестника. Цитира се сайта „Кърджали инфо”, според който Общинското предприятие „Обредни дейности” започнало да прави дъмпинг на Българската православна църква , предлагайки в гробищния парк на Кърджали евтини свещи.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини