Касим Дал поведе битка срещу Доган във Фейсбук

Бившият зам.-председател на ДПС Касим Дал, който беше изключен от движението заради острите критики и искане за смяна на лидера Ахмед Доган, търси съмишленици във Фейсбук.

"Както и през 1989 г. всичко, което самоотвержено направи турската общност в България в защита на своите права и свободи бе в основата за падането на тоталитарния режим тогава, и сега разрушаването на това статукво и промяната в ДПС, ще промени и цялата политическа ситуация в страната. Бъдете сигурни в това! Ще ни бъде много трудно!", пише Дал в обръщение, публикувано във Фейсбук от групата "Аз подкрепям Касим Дал".

Групата има малко на 2100 членове.

Дал благодари за създаването на групата, за дискусията, която се води, за различните мнения и критики за разлика от "страха в нашето ДПС където сега няма дебат, не се приема другото, различното мнение".

Бившият зам.-председател на ДПС отново говори за "меркантилните амбиции на самозабравилия се Председател и неговата подлизурска камарила". 

"Всички те в по-голямата си част доносници и агенти на мракобесната част от тоталитарния режим в България - Държавна сигурност, формираха едно неприемливо за демократичните европейски традиции статукво, което ние мили приятели, сме длъжни да разрушим час по-скоро", пише Дал.

Той призовава последователите си да пренесат дебата в структурите на ДПС преди предстоящите местни избори и да оказват натиск, за да не се издигат за какъвто и да е пост, хора с доказана принадлежност към Държавна сигурност.

Можем и трябва да окажем натиск върху структурите на всички нива за подкрепа на такова и много други предложения, които да доведат в крайна сметка до начало на така необходимата за партията персонална и идейна промяна.

Касим Дал декларира, че няма нищо общо с ГЕРБ или друга партия и не участва в ничий сценарий. 

Вести .бг

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини