Отец Петър отиде на мач,поиска оставката на Рамото

Отец Петър на стадиона

   Енорийският свещеник отец Петър отиде на стадион “Дружба”за да поиска оставката на президента на футболен клуб „Арда”-Кърджали Рамадан Яшаров/Рамо/. Божият служител, който никога до сега не бе стъпвал на терена се появи за да подкрепи футболисти и фенове, които настояват Рамото да се оттегли. Според отеца дошло е време за промяна, която искат всички в Кърджали.

  Над стотина души се отзоваха на поканата в социалната мрежа Фейсбук и се стекоха да протестират на стадиона. Демонстрацията стана по време на мача „Арда” –„Гигант” Съединение. Недоволните заеха позиции срещу официалната трибуна. Скандираха  „Оставка” и „Боклук”. По оградата на стадиона бяха окачени плакати с надписи „Нов президент”,  „Вън Рамо от Арда”, „С Рамо до никаде”.  Привърженик на Яшаров веднага отбеляза, че последният лозунг е с правописна грешка.

 Полицията бе завардила сектора пред централния вход където стоеше без да дава вид на безпокойство Рамадан Яшаров. Той подкрепяше всяка сполучлива изява на своите футболисти. Опонентите му от своя страна освиркваха играчите излезли на терена. Агитката се премести на централния сектор изамеряше в края на мача Яшаров с яйца.

 „Арда” се появи  с почти юношеския си състав, защото основните играчи стачкуват и отказват да играят. Недоволството се оглавява от капитана Ахмед Ахмед. Негова е инициативата за протеста.

 Футболистите негодуват, че президентът се държал грубо с тях. Бъркал се в работата на треньора. Не и покривал осигуровките.

Логично „Арда” загуби срещата с 1:2.Това е първата домакинска загуба на отбора.

  Спортни деятели  заявиха за Кърджали бг вести,че това което става на стадиона е далеч от спорта. Намесена била и политика. Хора от ДПС подливали вода на Рамадан Яшаров заради симпатиите му към Бойко Борисов.

  Участници в протеста отрекоха да има политически мотиви в действията им. Те смятат, че състоянието на отбора е плачевно и Рамото вече е изчерпан като футболен президент. Има нужда от нови хора с нови идеи, споделиха запалянковци.

Георги Кулов

Рамото

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини