Взехме три медала на републиканското по борба за деца

Отборът по борба „Крепост”–Стремци грабна три медала на републиканското първенство за деца, което се проведе в Кърджали през укенда. Златото взе  Касим Бирол Касим в категорията до 53 кг. Със сребро се окичи Мустафа Юзкан Фаик, а Тургут Бехчет Тургут взе бронз. Успехът на младите ни борци е безспоррен.Те се справиха с конкуренцията на школи на настоящи и бивши спортни училища, казаха за Кърджали бг вести спортни специалисти. Нашите спортисти  показаха завидни физически данни. Само малко техника не им достигна за да грабнат повече злато.

Според президента на „Крепост” –Стремци  Вилятин Вели в състезанието са участвали над 35 отбора и повече от 300 състезатели. Общо са били проведени над 270 срещи. Само първия ден те са били 167.

 От 1987 г.в Кърджали не е провеждан толкова авторитетен и голям турнир, споделят организаторите. Тогава младите борци са се състезавали за купата на вестник „Народна младеж”,но са били значително по-малко.

Гостите оценяват организацията на републиканското първенство като много добра. Повечето деца и деятели спаха в хотелите „Устра”,”Кърджали” и „Арпезос”. Разноските по съдии и зала бяха поети от Федерацията по борба. Помогнаха със средства бизнесът в Кърдгжали начело с Вилятин Вели. По-голяма част от разноските бяха поети от клубовете.

  Нивото на шампионата бе много високо. Представиха се отбори , които имат традиция във подготовката и възстановяването, работят с добри специалисти и педагози, казаха още гостите от страната.

  Шампионатът бе открит и закрит от кмета на Кърджали Хасан Азис. Той изрази задоволството си , че градът ни е домакин на такъв авторитетен спортен форум и надеждата ,че това ще даде тласък на борбата в общината.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини