ГЕРБ лансира български турци за кметове в Кърджалийско

ГЕРБ ще номинира български турци за кметове и съветници в общините в Кърджалийска област. Отваряме структурите си за да избегнем етническия вот.За нас няма значение кой къде е бил преди тези избори и кой за кого е гласувал. Очакваме широка подкрепа. Това заяви в Кърджали шефът на предизборният щаб на герберите Цветан Цветанов. Той отбеляза, че в ГЕРБ има много български турци и партията е готова за прием на нови членове. За нас се говореше, че готвим нова смяна на имената, нов Възродителен процес. Всички разбраха че това са лъжи. Ние сме отворени за всички, подчерта Цветанов.

  Той обяви, че партийната централа е спуснала указания до структурите за това как да се готвят за предстоящите местни избори. Ще трябва до два месеца по места да се реши дали ще се участва самостоятелно или в коалиция. В Кърджали ще търсим широк формат, призна Цветанов. Той обаче не изключи възможността местната структура в областния център да номинира тясно партиен кандидат за кмет. Ще се определят до два месеца и кандидатите на партията за съветници.

Смятам, че новия Избирателен кодекс ще ограничи изборния туризъм и ще ни даде шанс да се преборим за Кърджали, каза още Цветан Цветанов. Той е на мнение ,че повече няма да има страх от ДПС, както в минали години. Не бихме подкрепили кандидат на БСП в Кърджали , категоричен бе Цветанов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини