„Вещици” и „клоуни” превзеха Езиковата

  1. На  01. март  в Актовата зала на ГПЧЕ „Христо Ботев”  се проведе превърналият се вече в традиция фашинг карнавал, организиран от учителите и учениците от немските паралелки на випуск 8 клас. Точно в 14 часа  "изпълзяха" главните герои в карнавала. "Вещици", "демони", "шутове" и "клоуни"  бяха основните  участници в тазгодишната  фиеста.     Идеята на традиционния празник за учениците от Езиковата гимназия   е повече усмивки, еуфория и вълшебна атмосфера, съчетани със странознание  и опознаване на чуждите традиции и обичаи. По света "Фашингът"  е терен за изява на талантливи млади хора с въображение, които желаят да представят разнообразни начини за забавление. Версията на осмокласниците  представляваше невероятна  комбинация от   забавления,  интересни номинации и уникални карнавални костюми. Десет състезателни   игри „Танцуващият стол”, „Йогурт”,  „ С нож и вилица”,  „Брецел”, „По праведния път”, „Орехи”, „Във въздуха”, „Мумия”, „Вкусотия” и „Балони”  бяха причината за   настроението, усмивките и  нескрита конкуренцията между възпитаниците на трите немски паралелки. Безспорните хитове  на деня  станаха  песните „Meine Oma fährt im Hühnerstall Motorrad” и “Die Affen rasen durch den Wald”.

 В края на партито учителите пожелаха на   възпитаниците си   да запазят духа на празника и през следващите години    като очаквано събитие,  продължаващо  традицията гимназията да е част от европейското културно пространство.

В действителност "Фашингът" е карнавал, характерен за Германия и редица други католически държави. Той се празнува всяка година през месец февруари и представлява кулминация на серия празници започващи още през ноември.  Празникът е традиция, свързана с веселие, маскаради и началото на Великите пости на Пепелна сряда. След края на празника започват и самите пости, така "Фашингът" се явява олицетворение на охолство и веселие преди началото на смирения християнски празник.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини