Пролетта дойде в Кърджали с пъстър Пролетен детски карнавал

Над 400 деца от ІV-тите класове на училищата в Кърджали посрещнаха днес заедно пролетта в центъра на града. Карнавалът се организира за 18-та година от Община Кърджали и Общински детски комплекс. Тази година в него се включиха 23 класа от СУ „Й.Йовков”, СУ „Отец Паисий”, ОУ „Св.св.Кирил и Методий”, СУ „П.Р.Славейков”, ОУ „Кл.Охридски”, ОУ В.Левски” и СУ Вл.Димитров-Майстора” и ОУ "П.К.Яворов".

С карнавално шествие децата преминаха през централната улица на града и бяха посрещнати на откритата сцена до театъра от красивата Пролет, Цветка, Кокетка и малките артисти от клуб „Театрално студио“ към ОДК с ръководител Антония Грозева. С много настроение участниците в карнавала дефилираха и се забавляваха, и като истински артисти представиха невероятни карнавални костюми и маски на приказни и анимационни герои, извънземни, феи, животни и всякакви причудливи същества.

В края на празника г-жа Пеньова, директор на ОДК, връчи на класните ръководители на всички класове грамоти и футболни топки, осигурени от община Кърджали.

Това съобщиха от ръководството на ОДК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини