Най-красивите дворци на света

Искало ли ви се е някога да сте крал или кралица? Сигурни сме, че поне в детските си години, когато сте разлиствали книжките с вълшебни приказки, тайно ти сте си представяли как управлявате някое царство и живеете в замък. Сега ви предлагаме разходка из най-красивите дворци на света, а вие отпуснете въображението си и помечтайте на воля.

Шато де Шамбор. Царското Шато де Шамбор във Франция е пример за кралската любов към момиче. Конструкцията на сградата е комбинация от френски възрожденска архитектура, традиционни френски средновековни елементи и класически италиански такива.

Алахамбра. Днес Алахамбра е сградата, в която се намират мавританските управници на Гранада. Комплексът е разположен в южната част на Испания и обграден от масивна крепост, която датира от средата на 14 век.

Потала. Дворецът се намира в Тибет и е бил дом на Далай Лама преди стотици години. Днес представлява музей, който почти всеки може да посети.

Версайския дворец. Мястото е имало както добри, така и лоши управници, затова и около него витаят много истории. Дворецът е известен не само с красивата си архитектура, но и със забележителните си градини. Символ е на свободата и романтизма.

Летният дворец, Китай. Намира се в Пекин, в центъра на езерото Кунминг. Заема 2.2 квадратни километра площ и впечатлява с класическата си азиатска архитектура.

Двореца Шьонбрун, Виена. Този дворец съчетава модерен дизайн и класическа конструкция в европейски стил. Заобиколен е оргомни паркове и градини. Днес е собственост на Хабсбургите.

Националният дворец Пена се намира на хълма на град Ситра в Португалия. В ясно време може да бъде забелязан от Лисабон. Сградата е една от най-старите в страната.

Забравения град. Дворецът е разположен в сърцето на Пекин и е на повече от хилядолетие. В миналото е бил дом за различни династии, а днес е превърнат в музей.

Бъкингамския дворец. В него живеят кралят и кралицата на Англия. По време на двете световни войни, дворецът е претърпявал различни щети, но за щастие днес продължава да блести с цялата си красота

Източник: mostinterestingfacts.com

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини