3 °C

Пак сблъсък между кмет и съветник ,винят Хасан Азис в далавери

Огнян Иванов

Кметът Хасан Азис и общинският съветник Огнян Иванов за пореден път кръстосаха шпаги в местния парламент по време на сесия. Размяната на реплики стресна много от съветниците. Този път се счепкаха за отчета на Бюджет 2010 г.

Лидерът на Политически клуб „Тракия” Огнян Иванов нападна градоначалника с обвинения, че представения отчет или е документ с невярно съдържание или е неграмотно разместване на цифри. Той цитира  предоставената му справка,като даде примери за несъответствия, които определи като манипулации. Как на 1 юли  за плочници пред  училище „Йордан Йовков” са платени 67 000 лева,  на края на годината се оказва, че приведените средства са едва 6000 лева, попита Иванов. Той директно обвини кмета в кражба като каза ,че 2 млн.лева  от общинския бюджет са отклонени. Те са от сумата събрана от такса смет в размер на  3,5 млн. лева. Според  Иванов парите  не са приведени на фирма „Титан –Клинър”. Тя от своя страна предоставя дълга на банка, която в скоро време ще предяви иск за 1,4 млн. лева  към община Кърджали.

Натрупани са неразплатени разходи на стойност 7,1 млн.лева . С дълга към банката обаче те ще достигнат 9 млн.лева,прогнозира Огнян Иванов. Той определи натрупания бюджетен дефицит като една четвърт от бъдещата план -сметка за 2011 г. Общината е поставена пред фалит. Колапс с ни чака, ако фирмите, към които има задължения предявят претенциите си, каза още съветникът от Политически клуб „Тракия”.

С числата трябва да се борави внимателно. Не знам какъв бюджет е управлявал г-н Огнян Иванов . Няма да питам дали се справя със семейния. За мен той има съмнителна финансова квалификация. От него сме чували само апокалиптични картини за бъдещето на общината. Година и половина чакахме разрешение да стартира проекта за базара за промишлени стоки, заради негово писмо до Агенция САПАРД. Апокалипсисът е само в неговата фантазия.Ако кандидатства в общината като финансов експерт няма да го приема, каза градоначалникът. Според него Иванов иска да влезе в медийните заглавия. Хубавите неща му убягват от очите.

На тънкия Ви хумор ще се зарадват в кръчмата в Мост,контрира съветникът.

 Отчет с невярно съдържание е обвинение. Имайте предвид, че това е документ, който се проверява от сметната палата. Предоставя се и на министъра на финансите. Мислите ли,че може да бъде преправян. Обърна се председателят на бюджетната комисия Елван Гюркаш към Огнян Иванов. След това тя призова и двамата спорещи да дадат пример за толерантност. Общинският съвет е място където трябва да сме коректни . Не трябва да прекрачваме границата на добрия тон, каза Елван Гюркаш.

Призовавам всички за конструктивен дебат. Ако съм засегнал някого,поднасям  съжалението си, каза в отговор кмета Хасан Азис.  Огнян Иванов замълча, но не изрази съжаления за репликите си.

Отчетът бе  приет с гласовете на ДПС.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
16 яну 2021
Последни новини