Пак сблъсък между кмет и съветник ,винят Хасан Азис в далавери

Огнян Иванов

Кметът Хасан Азис и общинският съветник Огнян Иванов за пореден път кръстосаха шпаги в местния парламент по време на сесия. Размяната на реплики стресна много от съветниците. Този път се счепкаха за отчета на Бюджет 2010 г.

Лидерът на Политически клуб „Тракия” Огнян Иванов нападна градоначалника с обвинения, че представения отчет или е документ с невярно съдържание или е неграмотно разместване на цифри. Той цитира  предоставената му справка,като даде примери за несъответствия, които определи като манипулации. Как на 1 юли  за плочници пред  училище „Йордан Йовков” са платени 67 000 лева,  на края на годината се оказва, че приведените средства са едва 6000 лева, попита Иванов. Той директно обвини кмета в кражба като каза ,че 2 млн.лева  от общинския бюджет са отклонени. Те са от сумата събрана от такса смет в размер на  3,5 млн. лева. Според  Иванов парите  не са приведени на фирма „Титан –Клинър”. Тя от своя страна предоставя дълга на банка, която в скоро време ще предяви иск за 1,4 млн. лева  към община Кърджали.

Натрупани са неразплатени разходи на стойност 7,1 млн.лева . С дълга към банката обаче те ще достигнат 9 млн.лева,прогнозира Огнян Иванов. Той определи натрупания бюджетен дефицит като една четвърт от бъдещата план -сметка за 2011 г. Общината е поставена пред фалит. Колапс с ни чака, ако фирмите, към които има задължения предявят претенциите си, каза още съветникът от Политически клуб „Тракия”.

С числата трябва да се борави внимателно. Не знам какъв бюджет е управлявал г-н Огнян Иванов . Няма да питам дали се справя със семейния. За мен той има съмнителна финансова квалификация. От него сме чували само апокалиптични картини за бъдещето на общината. Година и половина чакахме разрешение да стартира проекта за базара за промишлени стоки, заради негово писмо до Агенция САПАРД. Апокалипсисът е само в неговата фантазия.Ако кандидатства в общината като финансов експерт няма да го приема, каза градоначалникът. Според него Иванов иска да влезе в медийните заглавия. Хубавите неща му убягват от очите.

На тънкия Ви хумор ще се зарадват в кръчмата в Мост,контрира съветникът.

 Отчет с невярно съдържание е обвинение. Имайте предвид, че това е документ, който се проверява от сметната палата. Предоставя се и на министъра на финансите. Мислите ли,че може да бъде преправян. Обърна се председателят на бюджетната комисия Елван Гюркаш към Огнян Иванов. След това тя призова и двамата спорещи да дадат пример за толерантност. Общинският съвет е място където трябва да сме коректни . Не трябва да прекрачваме границата на добрия тон, каза Елван Гюркаш.

Призовавам всички за конструктивен дебат. Ако съм засегнал някого,поднасям  съжалението си, каза в отговор кмета Хасан Азис.  Огнян Иванов замълча, но не изрази съжаления за репликите си.

Отчетът бе  приет с гласовете на ДПС.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини