Рашидов и Дянков в Кърджали.Преглед на регионалния печат

Представиха Регионалната здравна инспекция .  Сляха бившите РИОКОЗ и РЦЗ, съкратиха 16 души съгласно здравната реформа.  Директор на инспекцията е доц.д-р Жени Стайкова. Мариана Тончева оглави Дирекцията по профилактика на болестите и превенция на здравето. Това съобщава на първа страница „Нов живот”.

Всекидневникът отбелязва и кражбата на 1000 лева от българската църква „Св.Св.Константин и Елена” в Одрин.Неизвестни лица проникнали в храма  и отнесли кутията с даренията.

Вестникът посвещава цяла страница на проблемите на Ардино. Планират нов паркинг в центъра, е едно от заглавията.

Перперикон и Татул в челото на класацията в надпреварата за чудесата на България. Свещеният град на траките е втори, а светилището –на четвърто място. Те бяха класирани след оспорвано гласуване,съобщава „Арда нюз”. Всекидневникът пояснява, че резултатите са били обявени официално на дискусия в НДК.

  Поставиха метални парапети заради зачестилите катастрофи край „Лидъл” пише още всекидневникът. Общината е поела инициативата за обезопасяването на бул.”Беломорски”.

ДПС отчита партийната каса на предстоящото заседание на Централния съвет.  Ще проверяват Касим Дал дали не е бъркал в кацата с меда,пише още вестникът.

Рашидов и Дянков на среща с бизнеса край Арда.Днес те ще разговарят с бизнес активисти на ГЕРБ в Кърджали в залата на областна администрация. Двамата ще се отбият в града на път за Турция.,съобщава вестник „Родопи 24х7”.

Уникален асфалт край Момчилград. Първото трасе ,изцяло асфалтирано със смеси на НЕК ГРУП в областта е пътят за депото за твърди битови отпадъци край Кърджали, подчертава вестникът на първата си страница.

Водеща новина е и готвеното гражданско неподчинение на майките в Кърджали, заради обгазяването от ОЦК.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини