Перперикон обедини власт и опозиция

Хасан Азис

Перперикон обедини политиците от различни партии в Кърджали. Призив към всички хора от града и околността му да гласуват за местното чудо ще направи общинският съвет по инициатива на Георги Кючуков, шеф на комисията по образование и наука в общината.
"Огромна е заслугата на "Стандарт", че подема кампания за финансиране на инфраструктура до българските светини. Това показва, че държавата все още не прави достатъчно за опазване на богатото ни културно-историческо наследство", каза Кючуков. Според него трябва да има национална политика за това. Съхраняване на историческото ни наследство е кауза, която може да обедини без разлика на политическите пристрастия всички родопчани, убеден е общинарят. Той съобщи, че вече е готова обща позиция на всички формации и техните младежки структури в подкрепа на Скалния град на траките.
"Кампанията вече е известна извън пределите на България. По скайп и във фейсбук получавам непрекъснато запитвания от мои познати от Русия, от Гърция на какъв адрес и докога могат да гласуват", сподели и Павел Петков, директор на историческия музей в Кърджали. По думите му Перперикон и Татул са едни от "младите" археологически забележителности, които през последните 10 години получиха световна известност и потокът туристи към тях от страната и чужбина не спира. Затова усилията за социализирането на комплексите трябва да продължи, за да станат по-достъпни за посетителите .
"Няма лоша реклама. Подкрепям всичко, което повдига дебат за развитието на туризма. Подобряването на инфраструктурата до археологическите паметници ще даде шанс за работа на местните хора, от една страна, а от друга, ще увеличи постъпленията в икономиката на нашия регион", коментира и инж. Ердинч Хайрула, кмет на община Момчилград.
В същото време читалища от мрежата "Глобални библиотеки" също започнаха масово гласуване за Перперикон и Татул. Първата обща инициатива на читалища от Кърджалийско, обхванати в мрежата, бе да участват в националния вот в сайта на агенцията ни www.standartnews.com
Ирина Ангелова 

 Гласувайте тук: http://www.standartnews.com/inquiries/details/id/193/

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини