ДПС-Ардино отбеляза 21-я си рожден ден

Партията на Ахмед Доган винаги е управлявала община Ардино. Така ще бъде и през следващите 21 години. Убеден съм в победата. С тези думи и под непрестанните скандирания „ДПС! ДПС!” се обърна към съпартийците си председателят на Общинския съвет на ДПС и кмет на община Ардино Ресми Мурад по време на срещата при отбелязването на 21 години от създаването на Движението за права и свободи.
Годишнината беше отпразнувана с празничен коктейл в стола на местната професионална гимназия. Събитието уважиха, областният лидер на ДПС и кмет на община Джебел Бахри Юмер и народният представител от ДПС Неджми Али. Ардинци посрещнаха гостите с аплодисменти и с искрен ентусиазъм. Тук бяха още основателите на местната структура в Ардино Али Дурмуш, Рашид Мурад, Нури Реджеб и Реджеб Бекиров и много активисти на партията.
В обръщението си към съпартийците си Ресми Мурад отбеляза, че годината ще бъде белязана от предизборна борба. Към края й предстоят много важни избори - местни и президентски. От местните избори трябва да излезнем по силни от всякога. Трябва да имаме квалифицирано мнозинство в Общинския съвет, в листата на движението и квалифицирани кандидати за кметове на кметства, каза Ресми Мурад. Той подчерта, че и в трудните моменти партията на Доган знае да решава проблемите на своите избиратели и става все по-силна. С вашата помощ и отношение излизаме винаги от всяка ситуация и вземаме правилното решение. Убеден съм, че и резултатите на предстоящите местни избори няма да закъснеят, допълни Мурад.
От името на Областният съвет на ДПС Бахри Юмер поздрави ардинци с годишнината от учредяването на Движението. Той заяви, че винаги с много по-особени чувства застава пред ардинци, защото прохождането в неговия политически живот е започнало именно от Ардино. Веднага след като се учреди организацията, още от първия ден започнаха проблемите с единството на партията. Сега цялата държавна машина прави всичко възможно, за да бъдем сламка и за да не зависи политиката на страната от нас, допълни областният лидер.
Неджми Али предаде на хората от Ардинско най-сърдечните поздрави на председателя на ДПС Ахмед Доган. Той подчерта, че без ДПС няма развитие, защото има особена имунна система и там е компетентността. Ако не беше лидерът на ДПС Ахмед Доган, нямаше да има и граждански мир в страната. Тази реплика на кмета на село Жълтуша Камен Буров предизвика бурното одобрение на множеството.
Областната структура на ДПС е създадена след като в Кърджали пристига Ахмед Доган. На 5 януари 1990 г. на митинг в центъра на града, се обявява, че е учредена партия ДПС. Вечерта в апартамента на Айдън Бейтула Кадир във „Възрожденци” се взема решение за създаването на областна организация. Учредителите се събират на 8 януари 1990 г. в къща на улица „Юмер Лютви” 35. Те са 33-ма души. За председател избират Мюмюн Рамадан.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини