Депутат иска конфискация на консултантския хонорар на Доган

Хонорарът на лидера на ДПС Ахмед Доган в размер на 1 млн. евро да се отнеме в полза на държавата. Това е една от претенциите на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в парламента.

Преди време комисията сезира Върховния административен съд за недекларираната комисионна на Доган, припомни председателят й Валентин Николов от "Атака" в кулоарите на Народното събрание.

"Това дело е от особен обществен интерес и се надявам резултатът да е в полза на обществото, защото има нарушаване на закона, договорите също са безспорни, материалната облага е безспорна, безспорно е и това, че обстоятелствата не са посочени в декларацията. Предният състав в становището си изразява мнението, че може да се потърси на Доган наказателна отговорност за неподаване или неверни данни в декларацията. Наказанието за такова нарушение е затвор до 5 години. В момента водим административно дело. Претенциите ни са да бъдат наложени съответните санкции и да се отнеме материалната облага. След това прокуратурата трябва да прецени дали да образува досъдебно производство, или не", коментира Николов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини