Отричат Джунейт да е печелил от Еврофутбол

От Еврофутбол разпространиха отворено писмо до медиите, в което се противопоставят на твърденията, че предполагаемият извършител на двойното убийство в Кърджали е участвал в игрите на българския лицензиран букмейкър. Отвореното писмо на компанията гласи:Във връзка с публикации в националната и регионална преса и материали в редица телевизии и радиостанции от последните дни относно тежкия инцидент в Кърджали, при който бяха убити жена и дете и твърденията, че предполагаемият извършител на престъплението Джунейт Шефкет е участвал в игрите, организирани от Еврофутбол,сме принудени да изразим нашата позиция, въпреки деликатността на ситуацията и личния, семеен характер на инцидента. Неаргументираното упоменаване на името на Еврофутболв случая обаче налага нашата реакция. Категорично заявяваме следното:

 1.Изнесените от редица медии твърдения, че една от причините за извършване на престъплениетое голяма сума пари, спечелена от Еврофутболот Джунейт Шефкет и похарчена от родителите му, опетняват сериозно името на компанията. Няма никакви конкретни данни, че същият е участвал в игрите именно наЕврофутбол.

2. ИметоЕврофутбол отдавна се е превърнало в нарицателно сред българската общественост за всякакъв вид залагания върху резултати от спортни състезания, предлагани от различни европейски букмейкъри. Поради това споменаването му не винаги означава, че дадено лице участва именно в игрите, организирани от българския букмейкър. Не за първи път в наши дни името на дадена търговска марка се превръща в нарицателно за всички марки продукти от сходен вид.

 3.Уверяваме Ви, че като отговорен член на българското общество,Еврофутбол спазва стриктно законовите разпоредби и не допуска до участие в игрите си лица под 18 години.

 4.Твърдението, че ученикът е бил пристрастен къмЕврофутболв интернет,появило се в някои медии в публикации по темата от първите дни, е силно подвеждащо, тъй като Еврофутболне предлага услугата интернет залагане и лицето Джунейт Шефкет е невъзможно да осъществява такова в игрите, организирани от компанията.

 5.Еврофутболе социално отговорна компания, която провежда множество инициативи, сред които и такива в подкрепа на младежта. Компанията стриктно прецизира дейностите си, с цел да не подтиква младите хора към хазарт.Еврофутбол изказва дълбокото си съжаление за трагичния инцидент и поднася съболезнованията си на близките на загиналите!. /БГНЕС

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини