„Епизод” представят „Народът на Дуло” в Кърджали

Една от популярните български рокгрупи "Епизод" ще представи юбилейния си албум "Народът на Дуло" в Кърджали. Концертът е насрочен за 28 януари /петък/ от 20 часа в джаз клуб „Stage”.

Албумът е юбилеен и с него се отбелязва 20 години непрекъсната работа на "Епизод" на българската рок сцена. Съдържа 10 композиции.Текстовете са на англичанина Джордж Байрон, шотландеца Робърт Бърнс французина Йосташ Дешан, руснака Николай Некрасов и българите Иван Вазов, Пейо Яворов и Александър Хофарт.

Юбилеят на групата стана причина да й гостуват певците Данчо Караджов от „Сигнал”, Звездомир Керемидчиев от „Ахат” и Филип Бръшков от „Команда 5”. Те изпяха 3 песни песни от албума. Това е първата продукция от 15 години насам, в която текстовете на песните не са на историческа тема.


В "Народът на Дуло" творчески дебют прави и новият китарист Васил Бележков.След 18-месечна концертна дейност с групата и над 120 концерата в страната, младият виртуоз участва в първата си дългосвиреща записна продукция. Той е дипломант от Музикална академия „Панчо Владигеров” специалност "Композиция" и в момента продължава образованието си в специалност "Поп и джаз". Билежков свири отлично и на народния инструмент тамбура.

Гост композитор на "Епизод" е художникът Александър Хофарт. Неговата картина „Аспарух преминаваДунав” от няколко години е в учебниците по история. Съвременен баталист, продължител на легендарния Димитър Гюдженов. Сашо е автор на три исторически изследователски книги, касаещи произхода, религията и културата на древните българи - "Изгубените кодове на древните българи", "От звездите към кръста" и "Митраизмът и древните българи". Създател и китарист на рок група „Атила”, свирила в периода 1987 – 1989 година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини