Русия почита жертвите от атентата

Ден на траур в памет на жертвите от кървавия атентат на летище Домодедово е обявен днес в Москва. При терористичния акт загинаха 35 души. Сред тях имаше и един българин. Над 180 бяха ранени, предаде АСН.

За най-вероятен организатор на атаката се смятат чеченските ислямисти. Те поеха отговорността при предишния атентат в метрото на Москва, когато загинаха 40 души.

Лекарите в московските болници продължават да се борят за живота и здравето на ранените при терористичното нападение на летище Домодедово, предаде ИТАР-ТАСС.

В ле(ебни заведения са настанени 117 ранени. Сред тях има граждани на Таджикистан, Германия, Нигерия, Словения, Словакия, Молдова, Франция и Италия. Според медиците болниците са осигурени с всичко необходимо.

В кръводарителските пунктове през днешния ден се очаква масов наплив на желаещи да помогнат по някакъв начин, насрочена акция по кръводаряване "Да спрем терора", която ще се проведе в Москва от севернокавказката младеж с подкрепата на Руския конгрес на кавказките народи, клуб "Многонационална Русия" и други обществени организации.

Руското правителство реши да задели 120 милиона рубли за семействата на загиналите и пострадалите в Домодедово.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини