Боби Михайлов става шеф при Платини

Мишел Платини не е бил път до София миналата година, за да се бори с нещото, наречено черно тото, а за да покаже подкрепата си към Борислав Михайлов за място в Изпълкома на УЕФА, пише 7 дни спорт. Знаковото посещение, което приключи с общо хоро на рождения ден на президентшата Мария Петрова, е напът да изстреля предводителя на БФС във висшия ръководен орган на европейския футбол.

В БФС вече трескаво подготвят кандидатурата на Боби за политбюрото на Мишел Платини.

Тя ще бъде издигната официално съвсем скоро. В момента Боби е шеф на една от най-важните комисии на УЕФА - съдийската. Явно Платини е доволен от това как се справя легендарният вратар, затова е решил да го привлече по-близо до себе си. Има и нещо друго - Михайлов бе един от първите президенти на футболен съюз, които официално подкрепиха кандидатурата на знаменития французин за лидер на европейския футбол. След това Платини се отблагодари на БФС, като намери място в различни комисии на УЕФА на Емил Костадинов, Йордан Лечков, Атанас Фурнаджиев и самия Михайлов. Близо милион и половина евро от

УЕФА пък стоят в сметка и чакат БФС да ги използва за построяването на база на националния ни тим.

Ако кандидатурата на Борислав Михайлов за Изпълкома на УЕФА получи необходимата подкрепа, това ще е втори голям пробив на наш управленец в европейските структури. Преди две години тогавашният ръководител на ПФЛ Валентин Михов влезе в УС на Европейската лига по личното предложение на ръководителя на професионалния футбол в Англия сър Дейв Ричардс.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини