Сблъсък между Генджев-Алиш в Кърджали

 Граждани окупирали мюфтийството в Кърджали и не допускали хората на Недим Генджев да влязат законно в него. Очакваме прокуратурата най-после да се намеси и да изпъди натрапниците. Това заяви за Кърджали бг вести дясната ръка на председателя на Висшия мюсюлмански духовен съвет- Николай Панков.

До дни Генджев ще е в Кърджали за да освободим мюфтийството от хората на Мустафа Алиш Хаджъ. Те се опитват да готвят тяхна национална конференция, с което искат да печелят време и да не предадат мюфтийствата във владение на Висшия мюсюлмански духовен съвет, допълни пълномощникът на Генджев в Кърджали Сабри Мустафа.

  Нямаме намерение да препятстваме действията на прокуратурата, ако тя реши,че трябва да напуснем сградата на мюфтийството. Аз обаче съм регистриран в общината като районен мюфтия и смятам да изпълнявам съвестно задълженията си докато закона ми дава това право. Това заяви районният мюфтия Бейхан Мехмед. Той каза, че вярващите в Кърджали не подкрепят привържениците на Генджев,  а са на страната на Мустафа Алиш Хаджъ. Дори протежетата на Генджев да влязат в мюфтийството те няма да се задържат дълго. Показал го е случаят в Шумен,където мюфтията, наложен на сила сам се отказал.

 Мюсюлманите не приемат хората на Генджев, защото те не са вярващи.Те нямат богословско образование. Влекат ги само парите. Техният лидер се хвали,колко инжинери има сред привържениците си. В същност това са агенти като него. Вярващите искат хора познаващи исляма, а не като Сабри Мустафа, който не стъпва в джамия дори на петъчна молитва, каза още Бейхан Мехмед.

Според Мехмед нова национална мюсюлманска конференция е предложена лично от премиера Бойко Борисов. След като Генджев отказа да участва в нея, ние ще изпълним заръката на министър председателя и ще проведем форума, каза още Бейхан Мехмед.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини