Бойко Борисов стоял зад Касим Дал

Касим Дал

Лично  премиерът Бойко Борисов стои зад опитите да бъде разцепено ДПС. Той дава рамо на Касим Дал да свали Доган или да отслаби Движението. Затова днес Дал няма да отиде на заслушване пред Централния съвет на партията. Това прогнозира за Кърджали бг вести Сезгин Мюмюн, лидер на федерация „Справедливост-България”.

 Мюмюн е бивш политзатворник, основател на ДПС в Шуменско и някогашен близък съратник на Касим Дал. Той бе и в ръководството на ГЕРБ, но бе отстранен.

  Много от активистите на ДПС в Кърджалийско споделят, че има сценарий за разбиване на партията. Оформят се две мнения.

 Според едното: Дал ще се опита да отдели структурите в Североизточна България в отделна формация. Той ще използва настроенията, създадени срещу част от актива по време на управлението на Тройната коалиция. Идеята е не да се противопоставят членове на партията, а цели региони.

 Другият вариант е, че Движението да бъде омаломощено постепенно. Първата оставка е на Дал. След нея ще има и други. Така ръководството ще се обезкърви и Доган ще остане сам.

  Самият Касим Дал твърди,че не се кани да напуска ДПС и, че просто иска оставката на Сокола и ново ръководство, за да се излезе от политическата изолация.

Твърденията му за изолация обаче са твърде пресилени, като се има предвид срещите с американския посланик Джеймс Уорлик, които станаха редовни.

  Тревогата от евентуалното разцепление е обхванала актива и той побърза да даде рамо на лидера си. От два дни организациине на ДПС в цялата трескаво заседават и приемат декларации в подкрепа на Доган.

  В Кърджали определиха поведението на Дал като подло. То е силен удар в годината на местните избори, когато ДПС се надява да разшири броят на общините в страната ,в които има влияние.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини