ДПС в Кърджалийско:Касим Дал постъпи подло

На свое заседание вчера областният съвет на Движението за права и свободи прие декларация в която се осъжда поведението на бившата дясна ръка на Ахмед Доган-Касим Дал.Тя е в отговор на писмото разпратено от Дал до партийните структури в страната по повод на неговата оставка от Централното оперативно бюро.Декларацията се прием ден преди да бъде изслушан непокорният от партийното политбюро.Цитираме я дословно:

                                                              Декларация

1. От последната конференция на партията и от първото заседание на новия ЦС досега са проведени десетки заседания на ЦОБ. Всеки член на ЦОБ, който е искал  да изрази своя позиция по какъвто и да е въпрос е имал пълната свобода да стори това именно на тези заседания на ЦОБ. Подло, непристойно и подозрително е, когато човек, не обелил нито дума за някакви вътрешнопартийни проблеми изведнъж да напуска ЦОБ и да изтъква поредица  неверни обвинения по адрес на Председателя и ръководството. Подобно поведение ни кара да мислим, че само човек, който не действа по своя воля би постъпил по този начин.
2. Ние, членовете на Областния съвет на ДПС – Кърджали, не приемаме обвинението за „бездействие” към Председателя. Защото г-н Доган и новото ръководство, периодично събират актива на партията по места и кметовете на общини от ДПС за анализ на актуалната политическа ситуация в страната.Такива събирания имаше скоро в централата на партията и бяха взети адекватни решения, съобразени с политическата ситуация в страната. В изпълнение на тези решения бяха проведени общи събрания във всичките местни съвети в Област Кърджали.
3. Ние, членовете на Областния съвет на ДПС – Кърджали, сме убедени, че всички тези клевети са безпочвени и имат за цел да дестабилизират партията. Заявяваме категорично,че няма да позволим с подобни действия и атаки да се дестабилизират Областния, общинските и местните структури на партията в Област Кърджали.
4. Областния съвет на ДПС – Кърджали одобрява провежданата политика от Председателя и новото ръководство на партията и твърдо застава зад всички решения, взети от тях.
На Седмата Национална конференция на ДПС кандидатурата на г-н Ахмед Доган за Председател на партията беше предложена от Областния съвет на ДПС – Кърджали. Ние смятаме, че сме направили правилния избор и се гордеем с нашия Председател. На последните Парламентарни избори той беше  мажоритарен кандидат за народен представител от Кърджалийски избирателен район и получи рекордно висок брой гласове.Тази подкрепа е доказателство за влиянието му сред избирателите на ДПС, това е и подкрепа за провежданата от г-н Доган политика. Като област, засегната в най-голяма степен  от милиционерския стил на управление на настоящото правителство, ще подкрепим изцяло Председателя и новото ръководство в борбата им срещу този стил на управление на държавата. Нашите избиратели имат нужда от силна и единна партия, която и занапред да продължава да решава техните нелеки проблеми. В момент, когато правителството се опитва да отнеме хляба на хиляди тютюнопроизводители  е повече от необходимо да обединим усилията си и да дадем твърд отпор на опитите за дестабилизация на партията.
16.01.2011 г.                                                                                                  Председател на ОС на ДПС ……………
Гр. Кърджали                                                                                                
  /Бахри Юмер/

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини