Тенисистите на „Юнак” с 14 участия на републикански турнири

Спортен клуб по тенис на маса „Юнак 2005” в Ардино свика годишното си общо събрание, което се състоя в петък в залата на Общинския съвет. Председателят на Управителния съвет инж. Азис Мурад направи кратък отчет за изпълнението на клубния бюджет за изминалите 12 месеца. При представянето на отчета бе отбелязано, че през спортно-състезателната 2010 г. тенисистите от Ардино редовно са участвали на общински, областни и национални състезания. През изминалата година състезателите от „Юнак 2005” са имали 14 участия на Републикански турнири в различни градове на страната, като Търговище, Варна, Панагюрище, Хасково, Костенец. От отчета стана ясно, че в отбора тренират 35 картотекирани тенисисти в БФТМ, разпределени в четири възрастови групи: момчета до - 12 години, кадети до - 15, юноши до - 18 и мъже. Старши треньор е Бахри Юмер.

През изминалата година на областно равнище сме първи или втори в различните възрастови групи (обикновено в конкуренция с тима на „Родопи” от Момчилград). В Националната спартакиада на малките селища се класирахме на второ място, а на Републиканското отборно първенство при юношите заехме осма позиция. При мъжете играем във „В” група, но целта ни е да се класираме за „Б”.  В момента имаме прекрасна обновена спортна зала, за която могат да ни завидят много клубове в страната. Какво по-хубаво от това да видиш млад човек да спортува, а тенисистите ни са прекрасен пример за това., заяви инж. Азис Мурад. Той благодари на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад за финансовата подкрепа, както и на всички спонсори, които отделят средства за развитието на пинк-понга в Ардино. Управителният съвет на клуба даде висока оценка и за работата на треньора Бахри Юмер. Утвърден бе и проекто – бюджетът на клуба  за настоящата 2011 г, който е с 15% по-висок от изминалата година.

На отчета присъстваха зам.-кметовете Неджми Ходжов и Изет Шабан, президентът и наставникът на ФК „Юнак” Джейлян Муталибов и Ферди Велиев, волейболният треньор Месут Хайрулов, бившият футболен треньор Зеки Аптикадир – Зико и м.с. по тенис на маса Йорданка Колева.

Неджми Ходжов отбеляза, че общинското ръководство в лицето на кмета Ресми Мурад винаги е имало положително отношение към развитието на спорта в общината. През последните години са вложени много инвестици за подобряване на материалната и спортна база на спортните клубове в Ардино, Бял извор, Горно Прахово, каза Ходжов. Той заяви, че трябва да се помисли и за Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на общината.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини