“Бели якички” мамят кърджалийци, заробват ги

„Бели якички” мамят кърджалийци под носа на полицията, твърдят потърпевши пред Кърджали бг вести. Последният изгорял е строителен предприемач. Според него адвокати в комбина със съдия изпълнител източват големи суми и заробват свои клиенти.

 Схемата е проста. Имате дело.Искат  да платите хонорар от 3 бона, но разполагате с 1 .Услужливо ви предлагат да подпишете запис на заповед. В нея декларирате, че дължите 3000 лева. Плащате хиляда и смятат че сте на кяр.

 След като приключи делото благодетелите ви късат пред вас цветно ксерокопие на записа на заповед. Вие сте убедени че от документа захвърлен в кошчето за вас няма да има последици.Но не е така.

Минава време и срещу вас завеждат дело за три бона.Печелят го,защото разполагат с оригинала на запис на заповед. И ви дават на съдия изпълнител. Той ви одира кожата докато се опитвате да платите. Накрая печелят и адвокатите и съдия изпълнителя. Вие изгаряте със солидна сума пари.

  Схемата е толкова добре разработена,че на практика трудно може да се разбие. От аматьорите, които навремето копираха на цветен ксерокс банкноти и ги пробутваха по будките вече няма и следа. Сега на ред са професионалните мошеници в бели якички.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини