Пускат 100 паркоместа за бизнеса в центъра на Кърджали

 Представители на бизнеса негодуват пред Кърджали бг вести от липсата на места за паркиране в центъра на Кърджали. Собственици на офиси и магазини поискаха общината да се погрижи за техните коли и тези на клиентите им да има места .

  Идват хора от селата и съседните общини , паркират на местата пред нашите офиси. Няма къде да спрем. Не можем да работим нормално, негодува Христо Т. Според него общината може да печели, ако въведе абонаменти за паркиране за собствениците на търговски и офис помещения в централната част.

  100 паркоместа ще бъдат определени за абонаментна система. Те ще са  в участъци по улиците „Републиканска”,”Екзарх Йосиф” и „Сан Стефано”,съобщи за Кърджали бг вести шефът на транспортия отдел на общината Орхан Кадиров. Той подчерта, че абонаментната система е въведена с Наредбата за транспортната  дейност, но технически причини водят до забавяне. Предстои през април да бъдат разчертани клетките и отпечатат талони за колите. Срещу 360 лева с ДДС за година собствениците на офиси и магазини ще могат да купят за колите си талон от общината. Той ще им дава право да паркират от 8 до 20 часа в определените клетки .Кметът ще подписва разрешенията след подадена молба в информационния център на общината.

 Звеното за контрол на администрацията ще следи за спазването на наредбата. На нарушителите ще се поставят скоби. Те ще се глобяват и с фишове, които ще се залепят на предното стъкло.

  Според Орхан Кадиров процедурата ще бъде максимално облекчена. И сега има ред за получаване на ведомствени паркоместа, но той е доста сложна. Специална комисия се произнася, за това къде и как да се маркират клетки по молба на определени фирми и институции.Така се процедира с банките в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини