Славейковци събраха 730 лева от Коледен базар

Организаторите на коледния благотворителен базар в Община Кърджали и паралелната благотворителна изложба във фоайето на СОУ „Петко Рачов Славейков” - учениците от ІІІв и ІІІд клас на най-голямото училище и техните класни ръководители Румяна Петрова и Николина Андонова, успяха да съберат сумата от 730 лева. Всички набрани средства от продажбите ще бъдат дарени на Дневен център за деца с увреждания “Надежда” в Кърджали и за лечението на техен съученик.
За малчуганите това е вторият благотворителен коледен базар, който организират. Отчитат ръст в събраните средства, тъй като миналата година те успяха да наберат и дарят на Центъра близо 600 лв.

При откриване на кабинета по изобразително изкуство в СОУ „Петко Рачов Славейков” бяха изложени рисунки на 23 ученици от 1- 4 клас, спечелили първо място в национален конкурс "Аз рисувам", организиран от Сдружението на българските начални учители (СБНУ). Децата рисуваха на тема: "Празник в моето училище". Инициатор на изложбата бе координаторът на СБНУ за област Кърджали Румяна Петрова.

Учениците от ІІІв клас не само извършиха добри дела по празниците, но и получиха безценен подарък – пълен комплект за компютърно обучение по програма „Енвижън”, предоставен им от ИТ „Мултимедия” ООД с директор Исмет Юсеин. Третокласниците съчиниха благодарствено писмо, с което да изкажат признателността си към фирмата и ръководството й.

От тази есен ІІІв и ІІІд клас с класни ръководители Николина Андонова и Румяна Петрова работят по проект „Енвижън” – един компютър – много мишки. За да осигурят хардуер и мишки за всяко дете, бе необходима сумата от 800 лева, която се осигури чрез спонсорство от дарители. СОУ „Петко Рачов Славейков” е едно от 30-те училища в страната, работещи по този проект и единствено в област Кърджали.

Двата класа работят от тази година и по проект „Маус Мишийф” на „Майкрософт”, отново единствени в Кърджали. Обучението на двете учителки по този проект бе спечелено на конкурс в национален мащаб.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини