„Св.Кирил и Методий” помага на свои учител и ученичка

Федаи и Мария

1132 лева събраха от благотворителен базар децата от основно училище „Св.Св.Кирил и Методий”. Специално за него малчуганите изработиха ръчно новогодишни сувенири, сурвачки, картички. Дарителската акция е в подкрепа на техния учител Федаи Мустафа и съученичката им Мария Георгиева.

 Федаи  Мустафа е преподавател по математика и физика. Катастрофирал тежко в Германия. Претърпял е много сложни операции. Предстои му рехабилитация.

Мария Георгиева е със специални образователни потребности. Придвижва се с инвалидна количка. Претърпяла е сериозни операции.

 Подпомагането на наши колеги и ученици е кауза в „Св.св.Кирил и Методий”, каза директорката Лиляна Янкова. Тя подчерта, че в нея няма кампанийност. Всяка година се подпомага Мими. За нея и деца с увреждания са направени специални клетки за инвалидните колички в тоалетните на училището. Те са изцяло ремонтирани с пари от делегирания бюджет.

   Федаи и Мими бяха в центъра на вниманието на Коледното тържество на училището. За тях играха мажоретки. Благословиха ги коледари. Директорката Лиляна Янкова им връчи събраните от децата средства. На Федаи бяха предоставени 830 лева, а на Мими 302 лева.

 Георги Кулов

Лиляна Янкова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини