Скараха миньори с металурзи.Преглед на регионалния печат

Мариан Димитров №1 в Кърджали за 2010 г. е водещото заглавие на „Нов живот”. Каякарът стана спортист на годината в родния си град след 6-то място на световното първенство и четири златни медала от републиканското. Подгласници са му волейболистите Невен Нешев и Константин Митев.

„Пролет посред зима” е другата водеща тема на всекидневника. Към 14,30 часа вчера температурата в града достигна 18 градуса, отбелязва медията.

Вестникът пише и за това,че депутатите от Кърджали са редовни в парламентарната зала на Народното събрание с изключение на Ахмед Доган.

 Кърджалийските ученици са отличници по български език в страната, съобщава във водещата си статия вестник „Арда нюз”. Учениците от Кърджали са на първо място редом с деца от Димитровград и Горна Оряховица, отбелязва всекидневникът.

 „Захариев скара Горубсо Мадан с ОЦК” е друга основна тема за медията. Блокиране на пътя Златоград –Термес и щафетна гладна стачка обмислят миньорите в Мадан, заради системно закъснение на заплатите.

„Арда нюз публикува” интервю с зам.-председателят на ЦС на ДПС Рушен Риза, посветено на предстоящите местни избори.

 Осъдиха Кърджали и Момчилград на 15 000 лева глоба,  пише на първа страница „Родопи 24х7”. Жителите на двата града ще трябва като данъкоплатци да се бръкнат за петнадесетте бона, заради закупен от „В и К „камион за почистване на канали. Според съда в Кърджали е нарушен законът за обществените поръчки.

 Мариан Димитров е спортист №1 на Кърджали съобщава още вестникът. На първата си страница той отбелязва, че учениците в Кърджали са по грамотни от софиянчетата, привеждайки изследване на Академика БГ.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини