6 °C

Фелдшер Хаджиев гази преспи до Гърбище за да спаси жена

д-р Атанас Митков

  Здравното министерство обмисля възможността да отличи медицинският фелдшер от Ардино Филип Хаджиев за проявен професионализъм и висок морал. Ако имах тази възможност , аз бих го наградил.Пратих благодарствено писмо до министерството за да видят какви всеотдайни хора работят в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Това заяви за Кърджали бг вести шефът му д-р Атанас Митков.

 Филип Хаджиев получи общественото признание за това че, спаси жена с високо кръвно получила кръвоизлив през носа. Сигналът бил получен на 17 декември по обяд на телефон 112. Екип от Ардино тръгва с „уазка” през снега за село Гърбище, където живее жената.  Преспите са високи налага се фелдшерът да се придвижва и с трактор. И тази машина отказва. Тогава Филип Хаджиев поема през снега към Гърбище. Изминава няколко километра. Успява да стигне на време.Кръвното на жената е 200 на 100. Поставя инжекция на пациентката.Тампонира носа й. Изчаква да спре кръвта и да падне кръвното. Тръгнал си след обяд , като се уверил, че опасност за живота й няма.

 Според д-р Митков това не е единствения случай на себеотрицание на неговите колеги.

  Д-р Юрий Балицки преди време пресякъл Върбица с дрехите за да окаже помощ на дете което се порязало на отсрещния бряг при Глухар.

Екипи на Центъра редовно обгрижват дядо Юмер Юсеин от Костурино, който страда от сърце. За да стигнат до него те минават през разбит път за дървосекачи и река. Мисията е почти невъзможна.

Инцидентите с туристи на Перперикон през лятното също са предизвикателство. Лекарите са принудени да катерят крепостта в жегата пеша за да помогнат гостите на обекта.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини