Мариан Димитров грабна приза Спортист на годината

Мариан Димитров

Мариан Димитров бе обявен за Спортист на годината на община Кърджали за 2010 г. Състезателят по кану каяк получи купа и грамота от зам.-кмета  Елисавета Кехайова. Награждаването стана на церемония в ресторант „Москва” в Кърджали. За нея специално бе пристигнал треньорът на националния отбор по кану каяк Петър Мерков.

Мариан Димитров е роден в Кърджали. Носител е на четири републикански титли. След награждаването той заяви за медиите,че най-големия връх в кариерата му е участието му на олимпийските игри в Сидней.

 Подгласници на Димитров са волейболистите Невен Нешев и Константин Митев, които са 77 ми в световната ранглиста по плажен волейбол.

  Десетте призови места за спортист на годината бяха спечелени основно от състезатели по кану кая и волейбол. С грамоти бяха отличени изявили се в тениса, футбола, водомоторния спорт, мотоциклетизма.Класацията бе определена от анкета сред журналисти, спортисти и общински съветници.

Специална награда бе връчена на Емилия Стоянова, класирала се пета на световното първенство по канадска борба, в категорията за хора с увреждания.

 Футболният клуб Арда-Кърджали отличи журналисти за приноса им развитието на популярни спорт. Това са Мехмед Мехмед от „Арда нюз” и Николай Гавазов от „Нов живот”. Призовете връчи президентът на клуба Рамадан Яшар. Той се изяви и като посланик на шефа на БФС Борислав Михайлов и от негово име дари с писалка за заслуги към футбола градоначалникът на Кърджали Хасан Азис.

 Днес е двоен празник за спорта в община Кърджали. Избираме спортист на годината и подготвяме церемония за обявяване на спортист на десетилетието. Отминаващата година бе добра за спорта в общината. Доказахме се и на областно и на републиканско ниво, каза кметът Хасан Азис. Според него вече има утвърдени традиции в няколко вида спорт. Сред тях са кану каяк,борба,плажен волейбол. На спортната арена Кърджали се споменава с уважение, бе категоричен градоначалникът.

Зам.-кметът Елисавета Кехайова отбеляза , че това е десетата поред церемония за награждаване на Спортист на годината на общината. Тя се превръща в основно спортно събитие за годината. Очаква се с голям интерес от обществеността. Приносът е не само на състезателите, но и на техните треньори, които провокират интереса на младите да спортуват и живеят здравословно,каза Кехайова.

 От общината посочиха, че за тази година са привели на спортните клубове 268 000 лева. Подпомогнати са всички клубове без изключение. Растежът в тяхната дейност е видим,бе отбелязано на церемонията. Общо три проекта по програми за спортно майсторство е реализирала община Кърджали през 2010 г.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини