Преброители тръгват по домовете в Ардинско през февруари

Кемал Алиев

73 преброители и 21 контрольори ще бъдат ангажирани в община Ардино за предстоящото през месец февруари 2011 година преброяване на населението и жилищния фонд. Това стана ясно по време на второто заседание на Общинската преброителна комисия в Ардино, председателствана от секретаря на общината инж. Кемал Алиев. От тях 17 преброители и 4 контрольори ще бъдат ангажирани за град Ардино. Избрани са още 8 резервни преброители и 3 резервни контрольори.

Имената на одобрените ще бъдат обявени след одобряването на протокола от Областната преброителна комисия.

До 10 декември в Общинската преброителна комисия в Ардино са постъпили 135 заявления на кандидати за преброители и контрольори. От тях 68 са били подадени от града. Три заявления, са били отстранени поради факта, че не са комплектовани съгласно изискванията , уточни инж. Кемал Алиев.

Избраните ще преминат специални обучения в началото на следващата година и ще подпишат декларации за опазване на статистическата тайна на получената информация. Преброителите ще бъдат с "работно време" от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават хората от техния преброителен участък. За времето от 10 до 28 февруари  2011 година всеки преброител ще трябва да преброи средно около 200-250 души и 80 жилища. Заплащането на един преброител е индивидуално и зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради. За  контрольорите ще бъде подобно, като един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини