Туристи окупират кръчмите за Нова година, местата не стигат за кърджалийци

  Големи компании туристи от страната се стичат да празнуват Новогодишната нощ в Кърджали. Идват групи от София, Варна, Пловдив, Карлово,Поморие. Местата в хотелските комплекси „Устра” и „Резиденцията” са окупирани от туристите. За кърджалийци куверти няма. В „Устра” настаняват организирано гостите. Пазят в тайна цената на пакета, която включва освен нощувката и новогодишния купон. В Резиденцията все още има възможност да си вземете куверт за ресторанта, но трябва да побързате. Голям наплив на гости от  страната има и в комплекс „Арпезос”. Компании празнуват за пета поредна година в него. Гостите са предимно от Пловдив,  Карлово и Поморие.

Все още могат да се намерят свободни места в ресторантите  „Перперикон” и „Москва”.

Тази година кувертите се движат от 35 лв. в „Арпезос” до 100 лв. в „Резиденцията”. В „Перперикон” искат 75 лв.,а в „Москва”- 49 лева.  

  Менюто в ресторантите по традиция е богато. Набляга се на свинското. В „Перперикон” изненадата е подготвено по специална рецепта свинско филе. Свинско бон филе ви чака и в „Москва”. В „Резиденцията” ще приготвят пилешки пържоли. Почти във всички ресторанти за клиентите ще има баница с късмети. В „Москва” тя ще е традиционната за региона къпана баница. За любителите на сладкото в „Резиденцията” подготвят баклава. Повечото куверти не включват алкохол. Възможността е да си го поръчате по свой избор. Задължително се включва само шампанското. В „Москва” то е за сметка на заведението.

 Повсеместно за доброто настроение ще се грижат дисководещи. Живата музика е изключение. Предвидени са томболи, игри за танцуващи двойки, закачки.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини