Сините скачат срещу възраждането на живковизма

Дора Христова

 Днес сините в Кърджали отбелязват 21 години от създаването на Съюза на демократичните сили. На този ден е подписана учредителната декларация на политическата формация. Според общинския лидер на партията Дора Христова днес е рождения ден на самата синя кауза, довела до коренни преобразования в страната.

 Христова твърди,че създаването на СДС в Кърджали става в първите дни на 1990 г.Едни от основателите са Благой Калъмов,отец Иван Бонев и др.Тогава стотина привърженици на новата формация се събират пред ресторант „Русалка” със запалени свещи за да протестират срещу разпалвания от БКП национализъм. От едната страна бяха привържениците на ОКЗНИ от другата тези на формираната ДПС. Ние демонстрирахме европейско поведение, много преди да сме влезли в Европейския съюз припомня си Дора Христова.

Та посочи , че СДС е единствената политическа формация извън ДПС, която е излъчила кметове на общини в Кърджалийска област.

  Според Христова въпреки превратностите на политиката истинските демократи са останали верни на синята кауза. Тръгнахме по различни пътища, но пак ще бъдем заедно на изборите,врича се лидерката на СДС в Кърджали. Според нея европейския курс на България изисква от истинските демократи да преодолеят различията.

Днес сме заплашени от опит за възраждане на живковизма, нанесъл много вреди на хората в този край с т.нар.Възродителен процес. Трябва да се противопоставим на тази тенденция, сподели Христова.

Тя поздрави всички привърженици на синята идея с рождения ден на СДС.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини