Мишел Бонев платила за престоя на Вежди във Венеция

Вежди Рашидов

Българската актриса, писателка и режисьорка Мишел Бонев, замесена в скандал с награда на кинофестивала във Венеция, направи първото изявление по темата, съобщава Libero-News.it, като се позовава на италианската агенция АДН Кронос.

"С настоящото изявление искам да разясня истината сред този поток от медийни лъжи", се казва в изявлението.

"Пътуването и престоят на българската делегация по време на 67-ия кинофестивал във Венеция бяха

платени от моята фирма "Романтика ентъртеймънт"

със седалище в Рим с цел да позволя на българската култура да се представи на фестивала във Венеция след 20-годишно отсъствие", се посочва в изявлението.

"Думите на министър Вежди Рашидов отговарят изцяло на истината, а именно, че италианската фирма "Романтика ентъртеймънт" пое всички разходи, свързани с това събитие. Аз самата, след като получих като продуцент поканата да приема награда за филма си "Сбогом, мамо" (GoodbyeMama.com), на който съм сценарист, режисьор и продуцент, избрах да споделя тази награда с моята страна, България, и осигурих всички разходи, свързани с участието на българската делегация на проявата", се посочва в изявлението.

"Това е истината. В състояние съм да предоставя документи във връзка с изявленията ми. Заявявам също, че моята фирма никога не е получавала никакво финансиране от италианското министерство на културата", посочва в заключение Бонев (MichelleBonev.com).

Въпросът с плащането на разноските на българската делегация във Венеция и спечелената награда от Мишел Бонев разклати стола на културния министър Сандро Бонди. Мнозина в Италия смятат призът за Бонев е "изфабрикуван", като според опозицията за него рамо бил дал сам премиерът Силвио Берлускони, на когото Бонев била "скъпа българска приятелка".

Опозицията в Италия вече поиска оставката на Бонди.

В. "Република" днес отново коментира "казуса Мишел Бонев" и сумите, похарчени за гостуването на българска делегация на церемонията във Венеция за връчването на специална награда на филма на българката "Сбогом, мамо". Изданието се спира на противоречията в твърденията между българската и италианската страна на въпроса кой е платил разходите. Вестникът посочва, че гостуването на делегацията е струвало не по-малко от 400 хил. евро.

В поредна статия по случая "Фато куотидиано" пък пише, че награденият филм на българката така и не е бил показан в киносалоните на Италия и дори в България.

В. "Кориере дела сера" насочва вниманието си върху друга любопитна подробност, свързана с премиера. Вчера докато говореше колко работа върши правителството, Берлускони показа на журналистите програмата със срещите си за деня. Премиерът прави подобно нещо за втори път. Преди две години той отново размаха пред журналисти програмата с ангажиментите си и тогава те забелязаха, че две от насрочените за деня срещи на Берлускони са с италиански актриси.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини