СБЖ награди „Нов живот”

Иван Бунков

По време на тази криза, която съществува в обществото и на медийния пазар, признанието на колегите е може би най-голямото признание, което може да съществува. Това, че колегите са ме избрали е голяма оценка за мен и за колектива. Това каза пред Информационна агенция КРОСС главният редактор на вестник „Нов живот" Иван Бунков.

Вестник „Нов живот" - Кърджали получи плакет от Съюза на българските журналисти. Изданието бе отличено за принос в духовното развитие на източнородопския край на церемония по време на която бяха раздадени годишните награди на СБЖ.

Бунков не скри, че е много трудно оцеляването на медийния пазар, особено когато става дума за регионална медия:"Много гъвкаво, с много политика, като се стремим да се харесваме и на рекламодателите и на читателите, което е ходене по въже. Въпреки това ние сме единствения регионален вестник, който не сме съкратили още нито един човек. Много трудно е."

Бунков заяви, че е оптимист за бъдещето на журналистиката. Той обаче категорично отрече българските медии да са свободни и да упражняват свободата на словото.


„Те са свободни дотолкова, доколкото е свободен техния главен редактор или техният главен издател, а той е свободен относително, защото икономически е принуден да се съобразява с много неща", обясни главният редактор на вестник „Нов живот".

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини