Стълпотворение пред „Лидъл”, охраната едва удържа тълпата

Стълпотворение от кърджалийци блокира магазин „Лидъл” рано тази сутрин. Хора се стичаха от целия град за да успеят да влязат сред първите и си купят стока на промоция в „магазина на народа”. Истинско меле спретнаха най-нетърпеливите пред входа на магазина. Те използваха за таран колички за пазаруване. Частни охранители едва удържаха тълпата, която напираше и щеше да изпотроши витрините. С дърпане и псувни гражданите си пробиваха път през входа.

 Паркингите пред магазина бяха блокирани от коли в ранни зори. Движението по бул.”Беломорски” край маркета се задръсти към 8,20. Жители на околните села и общини се стичаха да ударят келепира. Полицаи трудно успяваха да се справят с тълпата.

  Вътре в магазина настана вавилонско стълпотворение. Можеше да се влезе , но не и да се излезе.Тълпата бе блокирала изходите. Кърджалийци пълнеха количките с банани ,шоколади  и олио на промоция. Персоналът едва успяваше да зареди щандовете. Иначе интелигентни и образовани граждани бяха изцъклили поглед в търсене на по евтинкото. Психоза бе обхванала клиентите на магазина.

 Иначе самото откриване бе повече от семпло. Молебен отслужи отец Боян Саръев. Шевове от фирмата прерязаха трикольорната лента. След това поканиха гражданите да си напазаруват.

 Освен в Кърджали веригата „Лидъл „ открива магазини в общо 13 града в страната.1500 души работят във фирмата.В магазините назначените са 750.В Кърджали са ангажирани около 60 човека.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини