Искат да прецакат Саварона с 2 милиона лева

Иванка Таушанова

Областният управител Иванка Таушанова настоява ремонтът на магистралният водопровод на Кърджали да бъде отделен от цялостния проект за подмяна на водопроводната мрежа в града. Освен това самия град да се парцелира на отдeлни сектори. Така повече фирми ще могат да поемат довършването на водния цикъл. Целта е да се елиминира досегашният изпълнител „Саварона”, която поискала да и се заплатят от МРРБ два милиона лева, дължими за досегашната й дейност, за да ремонтира магистралния водопровод. Според Таушанова общината трябвало да издаде наново строителни разрешителни.

Според Кърджали бг вести така ще се даде път на новите играчи във „ВиК” сектора на града.

 Областният управител изрази загриженост за магистралния водопровод, но не обясни защо държавата след като спря проекта за водния цикъл на града не се разплати със „Саварона”. Фирмата е закупила материали за магистрални я водопровод и ремонтът ще стане много бързо.Вместо това се търсят 500 000 лева и ново строително дружество, което да извърши ремонта.Парите щяли да бъдат намерени, ако се елиминира сегашният изпълнител,стана ясно от брифинг при губернатора.

 Според Таушанова магистралният водопровод, идващ от язовир „Боровица” е трябвало да бъде ремонтиран пръв, поради опасността от авария. Сега общината трябвало да прояви разбиране и да даде строително разрешително на друг изпълнител.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини