Държавата пуска пари за кръстовището на "Веселчане"

Агенция “Пътна инфраструктура” е готова да ремонтира съвместно с община Кърджали кръстовището в кв.”Веселчане”. Част от нужните половин милион лева ще бъдат осигурени от държавния бюджет. Това съобщи пред журналисти областният управител Иванка Таушанова. Както Кърджали бг вести писа част от средствата  ще отидат за асфалтирането на шосето. Общината от своя страна е платила проекта и се ангажира с ремонта на тротоарите и подземната уредба. Проектът предвижда лентите в двете посоки да се увеличат с по една, за сметка на тротоарите.

 Евентуалното отваряне на пътя за Гърция през Маказа ще натовари неимоверно трафика. За  това се самосезирах от публикации в медиите и се обърнах за съдействие към Агенция „Пътна инфраструктура”, поясни Таушанова. Тя изрази съжаление ,че с кмета си комуникират чрез средствата за масово осведомяване и той е пратил проекта за реконструкция на кръстовището на агенцията, но не и на нея.

 Ще можем с кмета да прережем лентата догодина, когато ремонтът бъде завършен. В мое лице той трябва да вижда партньор, подчерта Таушанова.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини