Ботевци с призови места на математически турнир

  1. На 20.11.2010 г. в   гр. Кърджали се проведе  Десети математически турнир  , организиран от Районния инспекторат по образование на МОМН (Кърджали), Съюза на математиците в България – секция Кърджали и Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” .

Турнирът е под патронажа на г-жа Таушанова  – областен управител на област Кърджали. , а председател на организационния комитет бе кметът на община Кърджали- инж. Хасан Азис.

Съгласно регламента за прием във ФМИ при ПУ, а от тази година и в ТУ – Габрово, както и в специалностите «Стопанско управление» , «Туризъм», «Екология» и «Начална педагогика» във филиал «Любен Караввелов»  - град Кърджали, на  добре представилите се   зрелостници се признават   конкурсните   оценки  в кандидат- студентската кампания за  2011 година.

Общият брой  участници беше 1121, затова не е случайно , че конкуренцията беше  наистина серизона, имайки се  предвид     представителите  от силните  математически гимназии на Хасково, Димитровград и Смолян. 

От общо 49 признати много добри и отлични оценки за ПУ, и ТУ- Габрово, 14 са възпитаници на ГПЧЕ «Христо Ботев»,  които вече могат да се считат за студенти.

В  9 клас    двете първи призови места бяха заети от  ученици на Езиковата- Дилян Красимиров Георгиев и Юри Милчев Филипов.   В 10   клас се открои  Сафие Лютви Али, класирана на трето място, а във випуск 11 клас  първи стана отново  възпитаник на ГПЧЕ „Христо Ботев”- Владимир Анков Русев.   

 Изпитните материали  на участниците бяха оценявани от елитно жури, включващо доц. д-р Манчо Манев - зам. декан на ФМИ при ПУ и проф. д.п.н. Сава Гроздев-ИМИ на БАН, професор Стоян Капралов от ТУ – Габрово, както и едни от най- добрите математици в областта.

 При закриване на турнира областният управител Иванка Таушанова връчи купата на областния управител на най-добрия випускник от област Кърджали -  Яница Веселинова Каменова от ГПЧЕ „Христо Ботев” .

Поредните награди за математиците от  Езиковата гимназия говори за създаден успешен модел за работа в областта на математиката с ученици,  с  подчертан интерес   към   чуждоезиковото обучение. Тази година много от завършилите ГПЧЕ „Христо Ботев” се явиха на приемнии изпити с математика и разбира се всички защитиха успешно получените   отлични оценки на матурата. Една от тях  - Яна Радкова Тодорова,   през петте годините на обучението си  редовно печелише   призови места на  провеждащи се математически състезания.   Тя бе миналогодишния носител   на купата на областния управител за най-добър випускник от област Кърджали. Тя взе и бронзов медал в едно от най-силните математически състезания в страната – Ловеч – 2010. Класира се първа и на областната олимпиада по математика, далеч изпреварвайки втория в класирането. За тези и още много други свои успехи в областта на точните науки Яна Тодорова спечели едногодишната студентска стипендия на Община Кърджали.

Доброто име на ГПЧЕ «Христо Ботев» и постигнатите успехи са не само гордост, но и отговорност, защото те трябва да бъдат непрекъснато защитавани. Това знаят  и учениците,   и учителите от ГПЧЕ „Христо Ботев”, които не само се гордеят с постиженията на своите възпитаници, но и продължават упоритата си работа да изграждат все повече конкурентноспособни и талантливи млади хора, готови да доказват знанията и уменията си на национално и международно ниво. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини