9 °C

Ботевци с призови места на математически турнир

  1. На 20.11.2010 г. в   гр. Кърджали се проведе  Десети математически турнир  , организиран от Районния инспекторат по образование на МОМН (Кърджали), Съюза на математиците в България – секция Кърджали и Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” .

Турнирът е под патронажа на г-жа Таушанова  – областен управител на област Кърджали. , а председател на организационния комитет бе кметът на община Кърджали- инж. Хасан Азис.

Съгласно регламента за прием във ФМИ при ПУ, а от тази година и в ТУ – Габрово, както и в специалностите «Стопанско управление» , «Туризъм», «Екология» и «Начална педагогика» във филиал «Любен Караввелов»  - град Кърджали, на  добре представилите се   зрелостници се признават   конкурсните   оценки  в кандидат- студентската кампания за  2011 година.

Общият брой  участници беше 1121, затова не е случайно , че конкуренцията беше  наистина серизона, имайки се  предвид     представителите  от силните  математически гимназии на Хасково, Димитровград и Смолян. 

От общо 49 признати много добри и отлични оценки за ПУ, и ТУ- Габрово, 14 са възпитаници на ГПЧЕ «Христо Ботев»,  които вече могат да се считат за студенти.

В  9 клас    двете първи призови места бяха заети от  ученици на Езиковата- Дилян Красимиров Георгиев и Юри Милчев Филипов.   В 10   клас се открои  Сафие Лютви Али, класирана на трето място, а във випуск 11 клас  първи стана отново  възпитаник на ГПЧЕ „Христо Ботев”- Владимир Анков Русев.   

 Изпитните материали  на участниците бяха оценявани от елитно жури, включващо доц. д-р Манчо Манев - зам. декан на ФМИ при ПУ и проф. д.п.н. Сава Гроздев-ИМИ на БАН, професор Стоян Капралов от ТУ – Габрово, както и едни от най- добрите математици в областта.

 При закриване на турнира областният управител Иванка Таушанова връчи купата на областния управител на най-добрия випускник от област Кърджали -  Яница Веселинова Каменова от ГПЧЕ „Христо Ботев” .

Поредните награди за математиците от  Езиковата гимназия говори за създаден успешен модел за работа в областта на математиката с ученици,  с  подчертан интерес   към   чуждоезиковото обучение. Тази година много от завършилите ГПЧЕ „Христо Ботев” се явиха на приемнии изпити с математика и разбира се всички защитиха успешно получените   отлични оценки на матурата. Една от тях  - Яна Радкова Тодорова,   през петте годините на обучението си  редовно печелише   призови места на  провеждащи се математически състезания.   Тя бе миналогодишния носител   на купата на областния управител за най-добър випускник от област Кърджали. Тя взе и бронзов медал в едно от най-силните математически състезания в страната – Ловеч – 2010. Класира се първа и на областната олимпиада по математика, далеч изпреварвайки втория в класирането. За тези и още много други свои успехи в областта на точните науки Яна Тодорова спечели едногодишната студентска стипендия на Община Кърджали.

Доброто име на ГПЧЕ «Христо Ботев» и постигнатите успехи са не само гордост, но и отговорност, защото те трябва да бъдат непрекъснато защитавани. Това знаят  и учениците,   и учителите от ГПЧЕ „Христо Ботев”, които не само се гордеят с постиженията на своите възпитаници, но и продължават упоритата си работа да изграждат все повече конкурентноспособни и талантливи млади хора, готови да доказват знанията и уменията си на национално и международно ниво. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини