12 °C

ФИ.КОМ 6

Спретнаха другарски съд на Хазан Азис за паркинга пред „Орфей”

Истински другарски съд в духа на здравите традиции от времето на „соца” спретнаха на кмета Хасан Азис  представители на  държавни институции,  неправителствени сдружения и граждани. Те се събраха по инициатива на областния управител Иванка Таушанова, за да се обсъдят важни въпроси около схемата на движение на ключови места в града. Срещата бе провокирана от искане на градоначалника  областният управител да съдейства да бъдат отпуснати  половин милион лева от републиканския бюджет за спешно преустройство на кръстовището в кв.”Веселчане”, където стават непрекъснати задръствания. В прессъобщение на областна администрация се уверяваше, че това ще бъде основна точка в дневния ред и, че ще присъства и кметът Хасан Азис.

 Вместо градоначалника на срещата се яви главният архитект Петя Назърова, а основна тема бе отварянето на паркинга на кръстовището на ул.”Булаир” и бул.”България” пред комплекс „Орфей”.

 Областният управител бе поканил представители на Областно пътно управление, Пътна полиция,  Съюза на автомобилистите, сдружение на таксиметровите шофьори, граждани.

  Иванка Таушанова заяви, че дискусията е по повод жалби на граждани срещу отварянето на паркинга в центъра на града. Тя се обяви категорично против разкриването му пред „Орфей”. Обоснова се с това , че той заема от пешеходната зона пред зелените площи. Каза също, че безопасността на движението е по- важна от искането на собствениците на магазини и офиси в „Орфей” за паркоместа.На времето е трябвало да се направи подземен паркинг, а не дискотека, подчерта областният управител.

 Шефът на Пътна Полиция Иван Бакърджиев, каза че паркинга затруднява и обърква движението. Още през 2008 г.Пътна полиция е била против отварянето му. Той предложи паркинг да се създаде пак на бул. „България”, но до пощата.

Господдин Атанасов от съюза на автомобилистите подкрепи това предложение.

Притив паркинга пред „Орфей” се произнесе  Айхан Яшар от сдружението на таксиметровите шофьори.

 Главният архитект Петя Назърова заяви, че се цели да се политизира един проблем. Къде са институциите, когато паркинга пред театъра бе превърнат в автоборса и градът остана без места за паркиране в идеалния център. Именно затварянето на този паркинг налага отварянето на друг пред търговския център „Орфей”. Защо не вземат институциите,сдруженията и гражданите отношение по обект,  който е държавна собственост, попита Назърова.

 Орхан Кадиров от транспортният отдел на общината посочи,че отварянето на паркинг пред пощата ще наруши зелената зона в центъра, а не този пред център „Орфей” и театъра.

Областният управител Иванка Таушанова заяви,че не знае за това че паркинга пред театъра е превърнат в автокъща. Според служителя в областна администрация Яни Янев  това е незаконно. Таушанова обеща да извърши проверка на случая, за да се преразгледа и съдбата на паркинга пред „Орфей”.

Георги Кулов

Иванка Таушанова
Петя Назърова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини