Спретнаха другарски съд на Хазан Азис за паркинга пред „Орфей”

Истински другарски съд в духа на здравите традиции от времето на „соца” спретнаха на кмета Хасан Азис  представители на  държавни институции,  неправителствени сдружения и граждани. Те се събраха по инициатива на областния управител Иванка Таушанова, за да се обсъдят важни въпроси около схемата на движение на ключови места в града. Срещата бе провокирана от искане на градоначалника  областният управител да съдейства да бъдат отпуснати  половин милион лева от републиканския бюджет за спешно преустройство на кръстовището в кв.”Веселчане”, където стават непрекъснати задръствания. В прессъобщение на областна администрация се уверяваше, че това ще бъде основна точка в дневния ред и, че ще присъства и кметът Хасан Азис.

 Вместо градоначалника на срещата се яви главният архитект Петя Назърова, а основна тема бе отварянето на паркинга на кръстовището на ул.”Булаир” и бул.”България” пред комплекс „Орфей”.

 Областният управител бе поканил представители на Областно пътно управление, Пътна полиция,  Съюза на автомобилистите, сдружение на таксиметровите шофьори, граждани.

  Иванка Таушанова заяви, че дискусията е по повод жалби на граждани срещу отварянето на паркинга в центъра на града. Тя се обяви категорично против разкриването му пред „Орфей”. Обоснова се с това , че той заема от пешеходната зона пред зелените площи. Каза също, че безопасността на движението е по- важна от искането на собствениците на магазини и офиси в „Орфей” за паркоместа.На времето е трябвало да се направи подземен паркинг, а не дискотека, подчерта областният управител.

 Шефът на Пътна Полиция Иван Бакърджиев, каза че паркинга затруднява и обърква движението. Още през 2008 г.Пътна полиция е била против отварянето му. Той предложи паркинг да се създаде пак на бул. „България”, но до пощата.

Господдин Атанасов от съюза на автомобилистите подкрепи това предложение.

Притив паркинга пред „Орфей” се произнесе  Айхан Яшар от сдружението на таксиметровите шофьори.

 Главният архитект Петя Назърова заяви, че се цели да се политизира един проблем. Къде са институциите, когато паркинга пред театъра бе превърнат в автоборса и градът остана без места за паркиране в идеалния център. Именно затварянето на този паркинг налага отварянето на друг пред търговския център „Орфей”. Защо не вземат институциите,сдруженията и гражданите отношение по обект,  който е държавна собственост, попита Назърова.

 Орхан Кадиров от транспортният отдел на общината посочи,че отварянето на паркинг пред пощата ще наруши зелената зона в центъра, а не този пред център „Орфей” и театъра.

Областният управител Иванка Таушанова заяви,че не знае за това че паркинга пред театъра е превърнат в автокъща. Според служителя в областна администрация Яни Янев  това е незаконно. Таушанова обеща да извърши проверка на случая, за да се преразгледа и съдбата на паркинга пред „Орфей”.

Георги Кулов

Иванка Таушанова
Петя Назърова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини