Нова платформа за съобщения на Фейсбук може да измести напълно имейлите

Фейсбук разкри днес нова платформа за съобщения, която може да измести на заден план едно от първите приложения на интернет - имейлите, съобщи Асошиейтед прес.

Блогъри изказваха предположения, че Фейсбук може да пусне услуга за имейли, с която да конкурира ДжиМейл на Гугъл и електронните пощи, предлагани от други компании, но социалната мрежа заяви, че имейлите са само един от елементите в нейните планове.

Изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че имейлите вече отстъпват на заден план в епохата на текстовите и мигновените съобщения. По думите му компанията не смята, че елекртонната поща ще бъде модерна система за съобщения.

Фейсбук разкри плановете си ден преди Зукърбърг да говори пред форума Уеб 2.0 в Сан Франсиско. Имейлите все още са водеща форма на общуване за по-възрастните хора, но последните проучвания предполагат, че това не се отнася за младежите. Според анкета, проведена през 2009 г. за изследователския център Пю, текстовите съобщения изпреварват контактите лице в лице, имейлите, телефонните разговори и мигновените съобщения като водеща форма на общуване сред тийнейджърите в САЩ. Електронната поща се нарежда на последно място - едва 11 процента от тийнейджърите са заявили, че я използват всеки ден за общуване с приятели.

За сравнение 54 процента са заявили, че всеки ден използват текстови съобщения, а 30 процента - че ежедневно ползват стационарни телефони.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини